Було близько шостої вечора. Хлопчик переходив дорогу по пішохідному переходу біля зупинки «Грибоєдова». Раптом його збив водій «Славути». Дитина втратила свідомість на місці, і з важкими травмами її госпіталізували до реанімаційного відділення. У Вови діагностували закриту черепно-мозкову травму, перелом кінцівки та численні гематоми.

– Я не знаю подробиць аварії, бо мене на місці не було. Хтось каже, що на момент зіткнення горіло зелене світло, інші ж очевидці вказують на протилежне. За цей час водій зателефонував до нас лише раз та поцікавився станом сина, — розповідав тоді тато потерпілого Олександр Агапов. — Поки що нас хвилює лише дитина, від якої ми не відходимо.

З тих пір пройшло майже півроку, а маленький Вова так і знаходиться у несвідомому стані. Батьки докладають усіх зусиль, аби повернути Вовчикові можливість бути здоровим. Маленький боєць вже пройшов частину надскладного шляху: 4 місяці інтенсивного лікування, реабілітацію у центрі ім. Козявкіна та оперативне втручання на ніжці. Наразі уже витрачено більше 300 тисяч гривень на лікування. Всі ці заходи сприяли позитивній динаміці у стані дитини. Але це тільки початок шляху. На початку червня хлопчик з мамою їдуть на реабілітацію у Польщу. На даний час дитині необхідні спеціальні ортези для верхніх і нижніх кінцівок, які коштують 28 000 грн.

Тим часом у прес-службі обласної поліції повідомили, що за фактом аварії відкрито кримінальне провадження. Триває слідство.

Віталіна Володимирова

ПриватБанк, 5168 7573 4965 6712