Медалі розіграли у 15 видах програм. Серед переможців — наші земляки. Зокрема команди підтримки Vinnytsia Wolves та Vinnytsia Wolves Junior завдяки своїй майстерності здобули дві срібні медалі.

– Чемпіонат був досить складним, адже нашими суперниками були найсильніші команди із черлідингу не лише з України, а й інших країн. Деяким вже по 10-15 років, тож зрозумілий їхній рівень підготовки. Сама реєстрація учасників відбулась близько   11-ї ранку. Дорослі виступили майже відразу, а ось молодшій команді вінничан це вдалось зробити аж ввечері, — каже тренерка «Вінницьких Вовчиць» Юлія Андріященко. — Зрозуміло, що таке очікування впливає на моральний дух. Проте дівчата зуміли взяти себе в руки та продемонструвати сильний номер. У результаті ми отримали дві срібні нагороди.

Окрім тріумфу у столиці, днями наші черлідерки відначились ще й у рідному місті, де на День Європи організували перший в історії турнір професійних груп підтримки команд з американського футболу «Vinnytsia CHEER CUP». Побачити це неймовірне шоу краси, таланту та відмінної фізичної форми зібрались кілька сотень людей, більшість з яких були саме хлопці.

На змагання з’їхались команди з Києва, Львова, Білої Церкви, Рівного, Дніпра та Вінниці. Відповідно до особливостей виступів груп підтримки змагання проходили на бігових доріжках стадіону, — додає Юлія. — Першість у дорослій віковій категорії виборола команда Patriots Київ. У юніорській віковій групі першість взяли Vinniytsia Volves. А ось доросла команда Vinnytsia Wolves знову здобула «срібло». Тож буквально за два тижні наша скарбничка поповнилась аж на чотири медалі. І це дійсно крутий результат. Вважаю, що секрет нашого успіху — постійні тренування та самопідготовка кожної з дівчат «у голові». На чемпіонати ми завжди їдемо тільки за першим місцем, а не просто подивитись чи показати себе. Цього літа хочемо здобути «золото» в Одесі на фестивалі Ukrainian Beach Games. У 2017 році ми привезли звідти «бронзу».

Вікторія Снігур