27 травня з хорошим настроєм вулицями Вінниці проїхали учасники велоекскурсії, присвяченої Івану Богуну, видатному державному діячу української нації, полководцю і наказному гетьману, полковнику Вінницькому і Кальницькому, герою національно-визвольної війни. У цьому році вся Україна відзначає його 400-річчя.

Захід, який проходив у рамках кампанії «Збудуємо перший у Вінниці пам’ятник Івану Богуну», об’єднав любителів спорту і рідної історії.

Велоспортсмени не тільки із задоволенням покатались центром міста, набережною Бугу, але й почули цікаві історичні родзинки від краєзнавця Олександра Коваля.

Та й як було не заслухатись розповідями про славетну оборону Вінниці у 1651 році, про те, що наше місто двічі було столицею України у часи УНР, про Мури, Кемпу, старовинну козацьку церкву на Старому місті, про Сабарівський ліс, вали старого городища, Богунів байрак та багато-багато іншого.

За цей велопробіг, що залишив незабутні враження, учасники дякували організаторам — велоклубу «Пірати», ВПК АЙДАР Вінницький осередок, ГО «Лелеки», Вінницькій академії неперервної освіти, Вінницькому обласному центру туризму, школі козацького гарту ім.Данила Нечая. А найбільшого позитиву додала краса весняної подільської природи.

Ірина КАРМАЗІНА