У Новій Ободівці багаторічно існує надзвичайна ситуація з питною водою для громади села:

– у криницях вода масово отруєна, непридатна для вжитку;

– через це масово хворіють, гинуть люди.

Цю проблему громада села піднімає більше 15 років, але владі всіх рівнів байдуже, вони дбають тільки про свій дохід та своє благополуччя.

Школа, що побудована на кладовищі, кістках людей, змушена спорудити криницю на захороненнях і використовувати таку воду для харчування дітей. Це вже злочин влади.

У цей же час при більш ніж достатньому річному бюджеті сільської громади в більше 6 000 000 гривень сільський голова Мороз не бажає вирішувати цю проблему.

Як сама Мороз, так і її апарат не виграли жодного тендеру на проблемні питання через свою невідповідність займаним посадам, зате премії всьому апарату нараховують справно, бо беруть приклад з РДА, районної ради. Фактично розкрадаються сотні тисяч гривень кош­тів громади. Наприклад, на 2018 рік Мороз запланувала… тротуар за
1 500 000… Невже тротуар важливіший за питну воду?

Зважаючи на вищенаведене, прошу:

Тростянецьку райраду, РДА комісійно вивчити проблему такої діяльності сільського голови Мороз із зумисним невжиттям дієвих заходів по ліквідації надзвичайної ситуації з отруєною питною водою села. Вжити дієвих заходів до винних та вирішити надзвичайну ситуацію.

Вінницьку ОДА, обласну раду взяти питання спорудження водогонів у с. Нова Ободівка під свій дієвий контроль та допомогти у ліквідації надзвичайної ситуації.

Валерій Євгенович
Ратушний, Ватутіна, 4а,
с. Нова Ободівка Тростянецького р-ну Вінницької обл.