Кілька разів у колишніх корпусах влаштовувалися пожежі. Таким чином добувають дроти і металеві конструкції добувачі металобрухту. Найбільша пожежа сталася зовсім недавно. Горів танцмайданчик. І нині зі свіжої зелені визирає обвуглений металевий каркас. Стояти йому тут недовго, незабаром його розпиляють на брухт ті, хто влаштовував тут «дикі танці».

У суботу вранці колишні працівники санаторію намагалися затримати кількох чолов’яг, котрі виносили мішки з тим, що ще залишилося. Викликали поліцію. Але, схоже, ніхто не зацікавлений у збереженні санаторію, котрий, між іншим, у комунальній власності громади. Полісмени сказали, що з заявою про викрадення майна мав би звертатися відповідальний за майно. Втім, арбітражний керуючий по телефону спокійно повідомив, що все цінне звідти давно вивезене.

На тому й розійшлися. На місці залишилися тільки ось ті небайдужі люди. І розповіли, що таке трапляється мало не щодня.

– Крадії розбіглися, он тільки ще батарею не встигли з собою прихопити, — розповідає Галина Панчук. — А ще на території санаторію помічені люди зі зброєю. Якісь троє були з автоматами і замість мішені — дівчинка в червоній пов’язці. Ми поцікавилися, виявилося, що тут відбуваються якісь навчання, котрі проводив «Азов». Але цього разу були якісь зовсім невідомі особи.

– Тут навіть страшно проходити мимо, — скаржиться Валентина Сорока, котра живе неподалік. — У мене маленька дитина, а гуляти поблизу санаторію стає все небезпечніше. А те, що звідси вивозиться все, що погано лежить, бачу мало не щодня. І матраци якісь старі, і крісла зі стільцями…

Директор самоусунувся від виконання обов’язків. У нього — інша робота. Головний бухгалтер — звільнений. Об’єкт залишили без охорони. Складається враження, що навмисно, аби убити його остаточно. З нашої мовчазної згоди. А потім продати тим, хто лише чекає цього. Називають прізвища двох депутатів від БПП.

На фото — картини справжнього апокаліпсису. Тут — тільки невеличка частина трешу, котрий колишні працівники санаторію і просто небайдужі люди застали кілька днів тому.