Воно було розфасоване по 300 г у лоточках, закритих плівкою. Спочатку на етикетці стояла ціна 150 грн./кг, а потім — 75 грн./кг. Мене така знижка зацікавила, — розповів у редакції вінничанин Василь Янукович. — Взяв один лоток, розрахувався. Але коли я це м’ясо понюхав — мало не зомлів! Хоч свинина була сильно наперчена, промаринована гострим маринадом, але гнилий запах пробивався через всі спеції. Покупці, які в цей момент були біля каси, склали акт і підписали його. Ось цей акт і чек на 27 грн., що я заплатив.

– Собака, якому я кинув шматочок цього м’яса, покрутив носом і відмовився його їсти. На інформаційному стенді була розміщена книга скарг і пропозицій, я перегорнув кілька сторінок і побачив багато скарг, навіть написи «Ганьба!» Але з боку адміністрації магазину ніякої реакції на ці скарги не було.

Сподіваюсь, що 27 грн. за зіпсоване м’ясо у «Еко-Маркеті», що знаходиться на території «Петроцентру», мені повернуть. Втім, я вирішив не мовчати, а звертатись в обласне управління захисту прав споживачів і до громадських організацій, — пообіцяв Василь Янукович.

– Продається за 50% так званий товар терміну, якому залишається «жити» один день, — пояснили в компанії «Еко». — Якщо товар був зіпсований, законне право кожного покупця повернути його і отримати кошти по чеку. Звичайно, треба враховувати нинішню високу температуру повітря. Крім того, покупець мав написати відповідне повідомлення у книгу скарг і пропозицій, яке обов’язково буде розглянуте і йому буде дана відповідь. А ще зателефонувати в компанію за номером, вказаним внизу чека. Наша компанія суворо дотримується законодавства і ніколи не нехтує правами громадян України.