Відкритий лист у відповідь на згадку ТОВ «Курланд» у статті «33-го каналу» від 21.04.2018 за підписом «Жителі Сербинівців», повідомляємо наступне:

ТОВ «Курланд» входить до Групи компаній Агропросперіс, працює у Жмеринському районі з 2006 р., професійно веде агровиробництво зернових та олійних культур. Протягом понад 10 років ми чесно виплачуємо орендну плату, сплачуємо всі податки державі згідно чинного законодавства. Лише за 2017 р. наші орендодавці отримали від нас 37,3 млн. грн. орендної плати, з них 7,3 млн. грн. сплачено податків державі й 30 млн. грн. людям. Загальна сума податків, сплачених до бюджету держави в 2017 р., склала 15,1 млн грн.

ТОВ «Курланд» живе справами громади. За минулий рік ми надали 2,6 млн грн. школам нашого району, дитячим садочкам, церквам, ветеранам Великої Вітчизняної війни, учасникам АТО, молоді, людям похилого віку. Наше підприємство надає офіційну допомогу за соціальною угодою з сільськими радами, яка в 2017 та 2018 рр. складає 100 грн. на 1 га. Також видаємо допомогу на поховання пайщика, на народження дитини.

Орендна плата по Сербинівській сільраді складала в 2017 р. 5 760 грн. у грошовому виразі. Це 1200 кг зерном або 4 680 грн. Додатково видали по 780 грн. на пай на купівлю цукру та 300 грн. на оранку городів.

Громаді с.Сербинівці в 2017 році було виділено 86 тис. грн. за соцугодою, 5 тис. грн. на ремонт церкви, 15 тис. грн. на ремонт школи. Було надано грошову допомогу до Дня людей похилого віку, новорічні подарунки дітям до Нового року.

Наша плідна співпраця з орендодавцями та з головою села підтверджується позитивними відгуками, отриманими нами протягом квітня-травня 2018 р. від них та керівників закладів освіти, культурної й медичної сфери. ТОВ «Курланд» нагороджено багатьма грамотами, дипломами та подяками від голови Вінницької обласної державної адміністрації, голови Жмеринської РДА, виконкомів сільських рад Жмеринського району, директорів шкіл району.

Запевняю громаду с.Сербинівці, що я особисто та вся команда ТОВ «Курланд» постійно підтримуємо прямий зв’язок з орендодавцями та громадою с.Сербинівці. Ми обговорюємо потреби людей і громад на зустрічах, разом приймаємо рішення про допомогу та як покращити шляхи її надання. Ми переконані, що тільки у прямому відкритому спілкуванні з людьми ми забезпечимо надійну основу для подальшої плідної та взаємовигідної співпраці!

З повагою, Нероба В.М., генеральний директор ТОВ «Курланд»
25.05.2018