– Нам, сім’ям учасників АТО,  у школі запропонували безкоштовно їхати у Вінницю, виділили автобус, – розповіла пані Катерина з Шаргорода. – Мій чоловік Юрій воював на Сході. З двома синами-школярами ми приїхали і, чесно кажучи, були вражені, як тепло, гостинно нас зустрічали, яку цікаву програму організували.

Це було справжнє родинне свято! Діти верещали від задоволення, коли катались на атракціонах, стрибали на батутах у “Дитячій планеті” в Plaza-park, отримували море подарунків, призів, солодощів. Ми брали участь у конкурсах, у майстер-класах, у безкоштовній лотереї. Подивились цікаві концерти, спортивні естафети. Біля “Райдуги” нас пригостили обідом — піцца, вода, морозиво, пиріжки. Незабутні враження залишило шоу мильних бульбашок, доброзичливі ляльки-велетні, дитячий показ мод, фотозона, східні танці  – словом, всього не перерахувати!

Бібліотечна система міста приготувала малюкам  тематично оформлену зону відпочинку, а ще мистецький проект «Читай Місто». Локації дитячого свята відбулись майже у всіх мікрорайонах Вінниці – у Сабарові, Пирогово, Тяжилові та ін.

Ініціаторами заходу стали Вінницька міська рада, народний депутат України Сергій Кудлаєнко, громадська спілка «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» під керівництвом Анатолія Слівінського, ГО “Вінницька європейська стратегія”, Вінницький зоопарк, клуб авіамоделювання, поліцейські , рятувальники, військові, працівники ДФС… Недаремно гаслом цьогорічного свята дитинства у Вінниці були слова: “Чужих дітей не буває!”.