Вихідними у Вінниці на річці Південний Буг проводився особистий чемпіонат України з веслувального марафону на байдарках і каное, що четвертий рік поспіль присвячений пам’яті воїна – спортсмена Ігоря Присяжнюка.

Як повідомили у прес-службі Відділення Національного Олімпійського комітету України у Вінницькій області, у змаганнях взяли участь близько 158 учасників з 21 області та міста України, зокрема троє майстрів спорту міжнародного класу, 55 майстрів спорту України, 59 кандидатів у майстри спорту. На урочисте відкриття організатори змагань запросили батьків Людмилу Федорівну і Василя Петровича Присяжнюків, дружину Аллу Володимирівну – лікаря Вінницької обласної СДЮСШОР з хокею на траві «Олімпія», майстра спорту України з веслування на байдарках та їхнього сина Максима.

Алла Присяжнюк й виборола “срібло” на дистанції 26 кілометрів. П’ятеро вінницьких спортсменів перемогли у своїх запливах. Переможцями стали Роман Копистинський, Сергій Кравчук, Дарина Шпакова, Інна Копистинська, Олександр Вернигора. Роман Копистинський і Павло Жмуцький стали й срібними призерами змагань. Крім того, переможці і призери були нагороджені медалями і дипломами Федерації каное України, що заснувала головний Кубок за перемогу в улюбленому виді Ігоря Присяжнюка – веслування в каное одиночці на дистанції 26 км. Цей приз завоював Олександр Левченко з команди Миколаївської області.

Довідка: Ігор Васильович Присяжнюк – український каноїст, народився в м. Вінниці у 1977 році, навчався у Вінницькій ЗШ №15, закінчив факультет фізичного виховання Одеського державного педагогічного університету, веслуванням займався у Вінницькій СДЮШОР ім. Юлії Рябчинської під керівництвом ЗТУ Олександра Ткачова, згодом у ЗТУ Миколи Кравчука (м.Одеса). Він був багаторазовим чемпіоном України з веслування на дистанціях 1000 і 5000 метрів, майстер спорту України з веслування на байдарках і каное, член національної збірної України, учасник чемпіонату світу з марафону 2012 р. в м. Римі (Італія). У 2013 році брав участь у Всесвітніх іграх з не олімпійських видів спорту в м. Кале (Колумбія).

Проходив військову службу у званні старшого прапорщика Державної прикордонної служби України. Загинув 7 серпня 2014 року на війні України за Незалежність. Колона автомашин з нашими бійцями близько 10 години виходила з оточення в районі кургану Савур – Могили та потрапила під обстріл сепаратистів. Снаряд влучив у машину, де перебував Ігор. Він загинув одразу, а інші бійці отримали поранення.

Фото прес-служби
Відділення Національного Олімпійського
комітету України у Вінницькій області