У п’ятницю стартує II Міжнародний фестиваль OPERAFEST TULCHYN-2018 у легендарному Палаці Потоцьких! Це грандіозна подія не лише для Вінниччини, а й для України. 8-10 червня – три дні оперної феєрії під відкритим небом! А ще — величезна кількість різноманітних прем’єр та вражаючих постановок!

Тульчин перетворюється на столицю опери завдяки митцям світового рівня. Бо на всіх гостей фестивалю чекає Легенда Бродвею – мюзикл «ЧИКАГО»! Грандіозні концерти «ГАЛА-ВАГНЕР і «ГАЛА-ОПЕРА»!Оперні шедеври: «ДОН ЖУАН»-прем’єра ексклюзивної «містичної» постановки була створена спеціально до фестивалю, «ПАЯЦИ»у виконанні кращих артистів славетного Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка. «МАЗЕПА» Рок-опера «ІСУС ХРИСТОС – СУПЕРЗІРКА»!І перша у світі оперна вистава для дітей “Коза-Дереза”! Загалом за три фестивальних дні, глядачі почують найкращі твори 17 геніальних композиторів усіх часів: Моцарта, Чайковського, Лисенка, Вагнера, Веббера, Россіні, Верді, Римського-Корсакова, Бізе та інших. Під час показу будуть використані світлові й музичні спецефекти. Місцями на сцені одночасно будуть грати 120 артистів – хор, балет, солісти й оркестр. До Тульчина з’їдуться понад 30 солістів з Австрії, Німеччини, США та України, 300 оркестрантів, 50 танцюристів, 180 учасників хорових колективів та 4 всесвітньовідомі диригенти: Оксана Линів (Австрія-Україна), Тарас Криса (США), Дмитро Морозов (Україна), Вікторія Рацюк (Україна).

Незабутніх вражень організатори фестивалю обіцяють чимало: від класики до сучасних мюзиклів, у костюмованих зонах для селфі, нічних кінопоказах та феєричних візуальних шоу. Під час OPERAFEST TULCHYN-2018 парк палацу Потоцьких буде перетворений на креативний арт-простір. Митців із усієї країни запрошують створити сучасні флюроарт-об’єкти та грандіозні світлові інсталяції. Цього року вони займатимуть площу 200 квадратних метрів. І все це — безкоштовно! Поїхали за враженнями!