9-10 червня  у Вінниці на березі Південного Бугу  пройде фестиваль активного відпочинку «Дивні люди». Полювання на лис, пісні, танці, трайбл, парна йога, скелелазіння, африканські барабани, файєр-шоу, водний туризм, майстер класи, смачна кухня  та ночівля під відкритим небом  у наметах — все це і головне – безкоштовно підготували організатори для гостей.

– Ще десять років тому майже весь свій час я присвячував роботі. Та якось випадково на мої очі натрапив напис “Життя — це те як ви проводите вільний від роботи час”. То ж вирішив щось змінювати. Спочатку мене занесло до туристичного клубу, тоді зацікавився скелелазінням,  гірським та пішохідним туризмом разом із  молодіжним спортивним клубом «Лугань» Згодом я став керівником соціального проекту «Туристичний інтернет-портал«Походушки»: багато подорожував рідною Луганщиною та Донеччиною, писав публікації про те як і за скільки там можна провести з користю час. Так сталось, що загорівся ідеєю створити захід,  де б люди не просто могли сидіти у наметах  біля вогнища, а й поєднати це з активним відпочинком, – розповідає організатор “Дивних людей”. –  Костянтин Прилєпський. –   І головне — без алкоголю та наркотиків.  То ж в 2012 році ми вперше провели фестиваль активного відпочинку  “Арта”. Так як він припав до душі землякам, стали проводити його і надалі. Але в зв’язку із війною в країні та моїм переїздом з Луганщини до Вінниці, роботу фестивалю призупинили, що нас засмутило. То ж в 2017  році зібрались із однодумцями і вирішили зробити щось схоже вже у нашому місті. Адже тут є всі умови для цього: красива річка, міст, скелі. А щоб не було ностальгії за старим, фестиваль отримав нову назву – “Дивні люди”. Чому так? Бо це характеризує наш стан. Та й чомусь більшості досі дивно, що можна гарно та активно відпочити тверезо. Як локацію для фестивалю обрали лісовий пляж у районі Старого Міста, аби вінничанам було зручно туди дістатись. І щоб природа гарна, і аби це не було десь в звичайному парку, де у людей вже є розмірене дозвілля. Минулого  року  до нас на фестиваль  завітало близько 300 людей, здебільшого молодь. Окрім приємного спілкування, вони активно проводили час та ділились один із одним своїм досвідом та вмінням.

Цьогоріч організатори “Дивних людей” чекають на фестивалі ще більше вінничан, які втомились від сірих буднів та прагнуть знайти нових друзів і відпочити активно.

Вікторія Снігур