Мирослава Слободянюк організувала «Благодійний аукціон зустрічей з відомими земляками  заради трирічного Нікіти Добровольського, який через важку форму ДЦП майже не рухомий і потребує лікування у Китаї. До її аукціону долучились 22 людей, які беруть активну участь у розвитку своєї робочої галузі та суспільному житті. Серед них є – політики, бізнесмени, лікарі, журналісти й навіть священник та зоопсихолог.

Маленький Нікіта зовсім не фізично не розвинений, як його однолітки він не сидить, не може сидіти й навіть самостійно перевертатись.

– Ми з дружиною дуже сильно чекали народження Нікітки, коли вона завагітніла постійно турбувались, щоб все було добре. Я завжди виконував всі її забаганки, адже розумів, що коли дружина чогось хоче, цього бажає малюк, який був у неї під серцем. Не хотіли ризикувати, тому дружина завчасно лягла перед пологами в лікарню. Хто ж знав, що все обернеться такою трагедією. Коли в дружини відійшли води, лікар сказав, що його зміна закінчилась й пішов додому. Дитинка без води пробула в утробі матері більше 48 годин. Коли вже інший лікар стимулював пологи, Нікіта майже був мертвий. Він не міг дихати, тому його відразу помістили в реанімацію. Довгий період від того, що він рухався, його кидало в конвульсії. Після довгого лікування йому ставало все гірше й гірше. Після того ми забрали малюка додому й почали його лікувати самотужки, – розповідає батько хворого хлопчика Сергій Добровольський.

Домашнє лікування й реабілітація в Україні майже не давала ніяких результатів,тоді батьки почали шукати потрібних лікарів закордоном.  Їздили до Барселони, а пізніше від знайомих  дізналися, що в одній із китайських клінік є дуже хороша методика точкового масажу. За цією методикою можна навчитися дитину підтягнутися на руки, продали все, що змогли й вирушили на перший курс лікування.

– Півроку в Китаї пролетіли наче мить, і ми зуміли побачити перші результати – Нікітка почав контролювати шийні м’язи і повертати голівку. Лікарі говорять, що для повного контролю її треба утримувати не менше 3 хвилин. До Китаю Микита міг тримати її менше 15 секунд, тепер – до 2 хвилин!, – ділиться емоціями мама хлопчика Тетяна Добровольська. –  Хлопчик помітно зміцнів, його тіло стало більш рухливим, особливо помітні зміни в розумовому розвитку. Зараз він впевненіше пережовує їжу і може показати свій язичок.

Проте одного курсу такого лікування мало,  їх має бути шість через кожні   півроку. Поки хлопчик маленький, його можна максимально поставити на ніжки і важливий кожен місяць його розвитку. Один курс такого лікування коштує 22 тисячі доларів, батьки зібрали половину, ще половини їм просто ніде взяти. З цією метою Мирослава Слободянюк і вирішила їм допомогти.

– Із Нікіткою та його батьками ми познайомились минулого року. Тоді я допомагала їм інформаційно зібрати кошти на першу поїздку і в нас вийшло. Вони  приїхали з реабілітації із хорошими результатами. Але цей процес важкий і потребує постійного поновлення. За пару місяців йому знову треба їхати в Китай, а необхідних коштів родина немає, – говорить Мирослава. – Тоді я і вирішила організувати «Благодійний аукціон побачень серед відомих вінничан». Я написала дуже багатьом людям, які вже зуміли досягти певних здобутків у своїй професії й можуть поділитися ним зі всіма бажаючими.

Аукціон проходить на сторінці «З миру – по нитці» у соціальній мережі Фейсбук, стартова ціна зустрічі 200 гривень. Всі бажаючі можуть протягом трьох тижнів «поторгуватися» за зустріч із учасниками, яка проходитиме у арт-просторі «Гагарін», які безкоштовно надають приміщення та смачні напої  для всіх учасників зустрічі.

Вікторія Снігур