У перший день літа таємниче зникла 25-річна Марія Кавецька з села Селища Літинського району. Доля матері двох дітей невідома досі…

– 1 червня моя дружина гостювала у матері. Потім пішла додому. Су­сідка ще бачила, як вона зайшла до хати і швидко пішла. Лише промайнув її силует між городами. Сусідка неабияк здивувалась, бо Маша завжди ввічливо спілкувалась із сусідами. Більше мою дружину ніхто не бачив. Телефон лишився вдома. Жодних документів з собою не брала… Гроші — можливо, тисячу гривень може мати з собою. З прикрас лише обручка на руці. А от золотий ланцюжок та хрестик залишила вдома. Одягнула лише дерев’яний натільний хрестик, — дивується чоловік зниклої Євген Кавецький. — Напередодні таємничого зникнення ніщо не віщувало біди.

Я був у службовому відрядженні у Польщі. 30 травня спілкувались із Машею. Дружина казала: приготує мені святкову гуску. А коли я повернувся до України і їхав додому, то вже прочитав у Інтернеті оголошення про зникнення Марії. Родичі першими забили на сполох. Ми дивились записи камер відео­спостереження у Літині та по селах району — марно. Прочесали усе Селище, околиці, трасу. Обстежили береги річки Згар. Розклеїли оголошення про зникнення Маші та телефони по усіх селах, трасі та у Вінниці. Нам допомагають поліція, рятувальники, хлопці-фронтовики, односельці, земляки, друзі. Не припинимо пошуків, доки живе надія! Чесно кажучи, я після повернення із Польщі навіть дітей вдома не бачив. Добре, що їх доглядають наші родичі. Сину п’ять років, донечці три рочки…

Я не розумію мотивів зникнення дружини. Езотерикою, містикою вона не захоплювалась. Завжди у гарному настрої, весела, доглядала діточок. До декретної відпустки працювала бухгалтером на хлібзаводі. А перед зникненням її наче підмінили. Йшла наче зомбі. Невже якесь прокляття? Бо нам кажуть, що Маша жива, але ніби як не тямить себе, ні з ким не говорить, йде кудись у одному напрямку.

Як повідомили у прес-службі обласної поліції, зниклу жінку оголосили у всеукраїнський розшук. Відкрите кримінальне провадження.

Прикмети Марії Кавецької: зріст 166 см, худорлявої статури, волосся темно-русе, на шиї шрам довжиною приблизно 3 см. Була одягнена у блузку темно-вишневого кольору, блакитні джинси та коричневі босоніжки.

Рідні й близькі, правоохоронці просять вінничан, усім, кому щось відомо про Марію Кавецьку, телефонувати (04347) 2-13-05 — Літинське відділення поліції або «102» та рідних й близьких: чоловік Євген — (097)60-22-570; мама Лілія (096)34-88-478.

Тим часом у Вінниці ще 31 травня зник 16-річний Володимир Олександрович Куліш.