Вінницький футбольний клуб «Нива-В» зустрічався на домашній арені із командою «Агробізнес» з Волочиська. Однак цей матч запам’ятався не стільки грою та перемогою наших земляків, а витівкою їхніх фанів. У мережі розповсюдили фото та відео, де ультрас стоять на трибунах у червоних футболках, на яких, по суті, зображений прапор третього рейху. Цей інцидент викликав неабияке обурення та обговорення в країні.

Поки ультрас вінницької команди ситуації не коментують, у свою чергу, президент «Ниви-В» Василь Вовк заявив, що ситуацію вже вивчають.

– Під час матчу і після нього будь-яких інцидентів, в тому числі використання забороненої символіки, зафіксовано не було. До перевірки відомостей щодо фашистської символіки підключилася СБУ, наша команда надасть всі необхідні матеріали та інформацію її працівникам. Якщо факти підтвердяться, будемо встановлювати винних разом з правоохоронними органами і вимагати притягнення до встановленої законом відповідальності. Ми заперечуємо будь-які прояви фашизму, антисемітизму, расизму, тож будемо жорстко реагувати на них. Це наша принципова позиція.

Як повідомили нашому журналісту у прес-службі обласної поліції, звернень щодо вищевказаної події від організаторів, адміністрації стадіону та вболівальників до них не надходило.

За фактом публікацій у Інтернет-виданнях щодо використання вболівальниками забороненої  символіки на футбольному матчі, який відбувся у Вінниці 2 червня, слідством розпочато кримінальне провадження. Відомості про правопорушення щодо використання забороненої символіки слідчим відділенням Лівобережного відділення поліції внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань  відповідно до ч. 2 ст. 436-1 ККУ. Наразі проводяться слідчі дії щодо встановлення осіб, причетних до цього правопорушення.

Додамо, що вперше нацистські емблеми на футбольних матчах використали росіяни. Хтозна, може, цей випадок став провокацією з боку нашого ворога… Бо за останні два дні чи не найбільше новин з Вінниці розтиражували саме їхні ЗМІ.

А це означає, що російські представники там були присутні й існує чіткий ланцюг зв’язку між агентами впливу Вінниччини та Москви.

Валентина Лісова