Серед найдивовижніших і романтичних місць — золотий напівпрозорий рояль з легким стільчиком для музиканта-віртуоза. Його тільки нещодавно  встановили поблизу палацу Потоцьких, в рамках грандіозного проекту «Леонтович Арт Квартал».  але цей арт-об’єкт вже миттю облюбували молодята і залюбки фотографуються тут для весільних альбомів.

По всьому місту завершується впорядкування креативних просторових об`єктів, міської скульптури, інсталяцій та муралів. Все це втілюється силами та фантазією ГО «Лабораторія актуальної творчості» і при активній допомозі Тульчинської міської ради.

Так, в місті, яке незабаром прийматиме Міжнародний оперний фестиваль OPERAFEST TULCHYN, художники домальовують 10 муралів із зображеннями найвідоміших оперних театрів Європи. Працюють над ними запрошені художники з-за кордону та України. Особлива увага — до окремого муралу, котрий митці  присвятили славетному українському композитору Миколі Леонтовичу та його знаменитому на весь світ «Щедрику», який був написаний саме у Тульчині.

Вже цієї п’ятниці, у день відкриття фестивалю, світ побачить інтерактивна інсталяція «Щедрик» вінницького художника і дизайнера Єгора Лобузнова.

Ця композиція – присвята мелодії М. Леонтовича «Щедрик» – неймовірне видовище  з використанням світла, музичного інтерактивного супроводу та живлення від природного джерела енергії сонця (сонячної батареї). Об’єкт встановлюють на території скверу М.Леонтовича у Тульчині.

Соломія КАЛЮЖКО