– Я збудував цей будинок ще у 1992 році. Його загальна площа близько двох тисяч квадратних метрів… Тоді його вартість була приблизно два з половиною мільйони гривень. Або близько 700 тисяч доларів… Зараз ще більша. Із моїм вже покійним братом ми були співвласниками фірми, аж поки у справу не втрутилась дружина брата… Спочатку працювала у нас головним бухгалтером… І викрала печатку фірми, а згодом оформила на себе усе майно, буцімто провівши раду зборів засновників і акціонерів і організувавши свою фірму. І цей будинок таким от чином хоче відсудити, — обурювався батько Романа Володимир Кліпач. — Хоча я відновив печатку, а викрадена вже не має жодної цінності, отже, нелегальна, як і вся її діяльність – чомусь їй пішли назустріч… Так, ця жінка за судовими рішеннями вже виселила з будинку нас, батьків Романа. І ось нині черга за сином… та його дружиною і сином-п’ятикласником. Викинуть на вулицю наче бомжів? Бо чув ще й таке, що сама жінка вже «продала» комусь наш будинок… Навіть завдаток за нього взяла… А тепер з неї «вимагають ключі»…

Я звернувся до поліції. Був на прийомі у міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, у керівника поліції Вінниччини. Наскільки мені відомо, слідчі відкрили кримінальне провадження. Опитували мене, рідних й близьких, колишніх колег. Призначили ряд експертиз, зкорема почеркознавчу. Нині ці провадження мають об’єднати в одне… Там десь 300 сторінок. Знаю, що жінка ігнорує виклики на допит до слідчого. Тричі так і не приходила. Тож поліція має якось доправити її на допит. До того ж, за таку поведінку її мають примусово доправити до суду та скласти адмінпротокол.

– А мій Рома з перших днів на фронті. Хоча працював у військкоматі, але у перші дні мобілізації 2014 року добровольцем пішов на передову… Захищав Авдіївку, воював під Світлодарськом. Це Рома разом із хлопцями знищив російський

КамАЗ і прославився цим героїчним вчинком на всю Україну… — продовжує батько. — Був й у миротворчій місії у Ліберії. А нині разом із побратимами з 72-ї гвардійської механізованої бригади захищає Приазов’я та Маріупольський напрямок… А у суді вимагають довідку, чи дійсно він на передовій… Не віриться, що об захисників України витирають ноги, але це факт… Чергове засідання щодо справи виселення у нас заплановане на 7 червня. Тоді будемо бачити, що далі.

Як повідомили у прес-службі обласної поліції, районні правоохоронці нині розслідують два кримінальні провадження за статтями про підробку документів та шахрайство у особливо великих розмірах.

У свою чергу, адвокат іншої сторони Віктор Крот так прокоментував ситуацію:

– Наші дії цілком законні. Бо з 1992 року будинок не належить родині наших опонентів. Є відповідні рішення суду про повернення цього будинку, який був незаконно захопленим родиною, законному власнику, юридичній особі фірмі «Меркурій». На їхньому балансі він перебуває. Але це рішення не було виконане… Як і рішення вже про їхнє обов’язкове виселення… Ми поважаємо Романа Кліпача як фронтовика та захисника Батьківщини, але такий закон, який потрібно виконувати. А от кримінальне провадження стосовно моєї підопічної взагалі не має стосунку до нашої справи.

Редакція готова вислухати інші точки зору стосовно цієї ситуації.