– Дорога була державного значення, її перевели на баланс місцевого бюджету, всипали дрібним щебенем. І тепер машини, що проїжджають, піднімають стовпи пилу, людям дихати нічим. І це єдиний “ремонт”, який влада спромоглася зробити за 15 років, – обурюється Лідія Опанасівна Яковенко, депутат Брацлавської селищної ради. – Місцеві жителі порахували, що за 4 години пройшло 43 вантажівки. Подумайте, на стратегічному напрямку у час реальної військової загрози не можна нормально проїхати! Тут їздить сільгосптехніка, важкі вантажівки з Грабовецького кар’єру, фури від “Ряби”, “Зернопродукту”, а ще возять асфальт, буряки – всіх не перерахуєш! На ремонт цієї частини дороги раніше треба було витратити 1,8 млн грн., а зараз — 7 млн. Ремонт не проводять, обмежувальні знаки не ставлять. У людей терпець урвався!

Днями брацлавчани вийшли на акцію протесту і перекрили занедбану Свято-Миколаївську вулицю. Вимагали її відремонтувати і заборонити рух транзитних вантажівок і фур. Подзвонили на урядову гарячу лінію 1545. Люди були у відчаї і погрожували, що 8 червня не пустять машини, автобуси на відкриття оперного фестивалю у Тульчині.

– На вимоги громади відреагували у Немирівській РДА, в Укртрансбезпеки. Немирівська поліція встановила спеціальний пост, який забороняє водіям скорочувати дорогу на 80 км і їхати через Брацлав на Гайсин, – продовжила Лідія Опанасівна. – Селищний голова Віталій Мазур терміново провів виконком, де депутати ухвалили рішення про заборону руху важкого транспорту по Свято-Миколаївській вулиці і розглянули можливість співфінансування її капремонту з обласного, районного і місцевого бюджетів. Була пропозиція, щоб бізнесмени, фермери, які тримають наші землі, взяли участь у ремонти цього відрізку шляху. Люди прислухались до рішень влади і відмінили перекриття траси, заплановане на 8 червня.