Доброго дня, шановна редакціє!

Наш триповерховий будинок у центрі Вінниці не повністю жилий. Усього шість квартир, де мешкають люди. Більша частина будинку — на балансі міськвиконкому. Тут були різні установи, до січня 2018 року обласний департамент соціальної політики. Нині цей департамент переїхав до «Книжки». Перші поверхи другої половини будинку здаються в оренду. Там «Нова пошта» та «Книгарня Є». Маленьке подвір’я… До того ж, воно часто забите машинами… Будинок старий, тож реконструювати та ремонтувати його треба дуже обережно.

А наприкінці травня приїхали шестеро молодих хлопців, будівельники, які почали громити ганок першого під’їзду… Коли ми вийшли спитати, що це таке, то відповіли — приїхали встановити пандус для «візочників»… Мовляв, є усі дозвільні документи від міськвиконкому… Але ж пандус нам не потрібен, по-перше, у нашому будинку немає ліфта, тож візочника треба зносити на руках, на руках й виносити візок… Пандус під кутом у 45 градусів на сходах тут нічим не допоможе. Та й головне — у нашому будинку немає людей з обмеженими можливостями…

Ми звертались до департаменту житлового господарства, де нам сказали, що слід зробити офіційну заяву. Написали її, віднесли керівнику. Втім, за кілька днів до нас знову прийшов чоловік з виконкому і пояснив: жодної заяви немає! Як це так?! Написали заяву ще раз… Але чи заспокояться у виконкомі?

А ще між мешканцями ходять чутки, що вільні приміщення на третьому поверсі, де колись був соцдепартамент, хочуть передати під музей. Тож будинок хочуть реконструювати та ще й мансарду на четвертому поверсі збудувати… І нас знову ніхто нічого за це не спитав. Чи нас просто хочуть виселити?

Ми просимо припинити набіги на наш будинок. Дайте спокійно нам жити у наших квартирах!

(Підписи)