Серед його робіт можна побачити унікальну «Чорну Мадонну», яка експонувалась у багатьох містах України, Польщі, Сербії, Франції та по всій Європі. В супроводі органної музики та цікавих розповідей екскурсоводів виставка в підземеллях під костелом працюватиме у Вінниці все літо.

– Представлені роботи об’єднують східну і західну культури, – зазначив Генконсул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі. – Ця виставка вже була показана в багатьох країнах і містах України. Вона дійсно вражає і кожного разу виглядає по-різному, адже експонується в різних приміщеннях, але завжди так само викликає  зацікавленість у людей. Бо автор вітражів – це відомий художник, графік, реставратор пам’яток мистецтва, професор Краківської Академії мистецтв. Протягом життя створив понад двісті композицій для католицьких костелів, православних церков, храмів євангелістів. Творчість Адама Сталони-Добжанського довгі роки була забута через цензурну заборону, накладену комуністичним режимом у Польщі. Серед його робіт – фрески та мозаїки, але передусім – це вітражі, де представлено іконографію християнського мистецтва.

У свою чергу, відкриттю виставки вітражів сприяли місцеві історики та «Центр історії Вінниці».

– Подібна ініціатива є своєрідною родзинкою для культурного і суспільного життя нашого міста. Також у неї є дуже важливий туристичний аспект – чимало вінничан і гостей Вінниці пам’ятають, як п’ять років тому в нашому місті вже експонувалась частина цієї виставки і тоді вона мала досить великий успіх. Взагалі, виставка буде працювати до кінця вересня цього року,– зазначив директор КП «Центр історії Вінниці» Олександр Федоришен.

За словами історика, «автор вітражів, Адам Сталони-Добжанський, син польського та українського народів, який народився поблизу м. Чернігів у 1904 році. Його батько Фелікс Сталони-Добжанський був польським шляхтичем з давнього роду, мати – українка Анна Коваленко.  Безумовно, це наклало відбиток на творчість художника: його твори гармонійно поєднують в собі іконографічні традиції візантійського Сходу і латинського Заходу».

Серед перших відвідувачів виставки, яку відкриває дивовижна «Чорна Мадонна», були ВІПи Вінниці та представники польської громади міста.

– Вражаюче мистецтво із сакральним змістом показують у вінницьких катакомбах монастиря капуцинів. Незабутні враження та емоції від відвідування виставки в монастирському підземеллі гарантовані! Це справжня туристична родзинка! – написано у перших відгуках відвідувачів виставки «Створення світла».