Історія, про котру «Подільська радниця» розповідала минулого номера, викликала широкий резонанс.

Мова йшла про сина, котрий нібито навмисно робить матір божевільною. Її розповіли в редакції доньки Юрія Бойка і дуже переживали за долю своєї бабусі.

Зазвичай правда знаходиться десь посередині, і часом слова, сказані найріднішими, завдають багато болю. А бажання винести все на широкий загал дає несподівані і непередбачувані наслідки. Якщо вони боляче поранили когось з героїв цієї історії — ми просимо вибачення.

З Юрієм Бойком вдалося поспілкуватися нещодавно. Він розповів, що насправді його матір кілька років тому перенесла інсульт, довго лікувалася, але частина мозку так і залишилася ушкодженою. Саме через те вона не зовсім розуміла, що робить, ходила боса, в той час, коли в неї було всього в достатку.

– Вона навіть не готувала для себе поїсти, ми з дружиною привозили їй все готове і те, що вона замовляла, — каже Юрій Бойко. — Справді, характер в неї непростий. Ми намагалися найняти для неї доглядальницю, але вона агресивно випровадила її геть. Другого травня нам зателефонували сусіди і сказали, що мама сидить біля магазину у якійсь старій брудній сукні.

Ми приїхали, коли почали з нею говорити, то зрозуміли, що треба викликати «швидку допомогу». І рішення про її госпіталізацію до психдиспансеру приймав не я. Зібрався цілий лікарський консиліум, котрий і вирішив, що матері якийсь час доведеться провести в лікарняній палаті.

Чому раптом у моїх доньок прокинулася така турбота про бабусю — невідомо. Вони майже не спілкувалися раніше, особливих родинних почуттів не виявляли. Опікуємося мамою ми з моєю другою дружиною. Купуємо потрібні ліки. І коли лікарі дозволять — вона повернеться до свого дому.

Ілона ВАЛЬТЕР