До редакції звернулася група пенсіонерів.

«Ми, мешканці садового товариства «Садова», де розташована 1 тисяча ділянок, завжди добираємося на дачу маршрутками «Київська — мед. містечко». Восени минулого року на наш дачний масив зробили чудову дорогу та освітлення, за що ми, звичайно, дуже вдячні. Втім, прикро, що скасували найпотрібнішу і найзручнішу для багатьох зупинку «Калитка» у напрямку Вінниці. У напрямку з міста вона є, а на іншому боці — немає.

Більшість дачників нашого масиву — це люди похилого віку, з купою хвороб та операцій. З будь-яким вантажем з дачі та ще й під гору дуже важко йти майже кілометр. Цією зупинкою ми користувалися 35 років, а зараз водії не зупиняються, бо керівництво їх штрафує».

– Ми зверталися до різних інстанцій, до обласного керівництва. Але у відповідь отримали – «не положено», — скаржаться Алім Пляцок, Анатолій Малюта та Богдан Федосюк. — Тим часом бачимо, що на цій території вирубуються дерева і вона активно готується під забудову. Мабуть, землю вже комусь продали, а про людей простих і думати забули.

І справді, служба автомобільних доріг у Вінницькій області та департамент ЖКГ, енергетики та інфраструктури надіслали однакову відповідь:

«Згідно паспортних даних автодороги М-21 до проведення поточного ремонту на зазначеній ділянці автодороги обліковувалося дві зупинки, котрі відремонтовані у повному обсязі. Зупинка, зазначена як «Калитка», не вказувалася, узгодження на облаштування не проходила і на балансі у службі автодоріг області не перебувала. Найвірогідніше, зупинка водіями проводилася на вимогу пасажирів. Ширина земляного полотна на цій ділянці не дозволяє забезпечення влаштування зупинки. Та й відстань від запропонованого місця зупинки до чинної зупинки 360 метрів, і це цілком відповідає визначеним нормативним документами критеріям пішохідної доступності».

Та чи стало життя пенсіонерів від такого благоустрою комфортнішим?

Ілона ВАЛЬТЕР