Дивувати Вінницю молода вчителька образотворчого мистецтва вирішила трьома десятками своїх неповторних робіт.

У тонкому різнокольоровому мереживі найпомітніша тематика: любов, материнство, сім’я, мир — все те одвічне, про що мріє кожна людина. Воно й не дивно, що одинадцять своїх найбільш помітних робіт з цієї експозиції у Тетяни виникли під час очікування народження доньки. А ще в її витинанках багато квiтiв, птaшок, серед яких в прiоритетi – лебедi.

Любов до витинанки у Тетяни Рудик жила ще з дитинства. Та серйозно займатися цим ремеслом вона почала лише 8 років тому. Аби створити свій шедевр, Тетяні потрібно від кількох годин до доби. Кожна робота має свій орнамент і візерунок. І народжується в уяві. Так-так, беручи до рук аркуш паперу, Тетяна не промальовує на ньому свою картину. Все виникає тільки згодом, завдяки її таланту. Вона не уявляє свого життя без улюбленого заняття.

Що ж, головне для митця — показувати свою творчість, аби знайти однодумців у своїй творчості. І вона їх знайшла на своїй виставці. Жодного байдужого обличчя не було, всіх зачарувала магія витинанок.

Варто зазначити, що витинанки — давній вид слов’янського українського декоративного мистецтва. Витинанці властива лаконічність й вишуканість. На Поділлі витинанки мали властивості оберегів, тому й не дивно, що саме на Вінниччині, у Могилів-Подільському будинку творчості у 1993 році виник єдиний в Україні і другий у світі музей витинанок. У 2011 році в місті було встановлено пам’ятний знак «Українській витинанці», виконаний скульптором Миколою Крижанівським.

Соломія КАЛЮЖКО