На кошти місцевих підприємців Краматорська – Клуб Підприємців Краматорська біля уламків літака 5 червня 2016 року встановили пам’ятний знак «Скорботний янгол», — розповіли волонтери. — Так місцеві проукраїнські жителі вшанували загиблих у червні 2014-го чотирьох військових льотчиків і командира екіпажу Героя України Костянтина Могилка. Автор пам’ятника заслужений художник України, краматорський скульптор В’ячеслав Гутиря, а ініціатором цього заходу виступив КПК.

– Це був абсолютно мирний літак, який підбили над Слов‘янськом, і він міг впасти на будинки. Але пілоти зробили все можливе, щоб дотягти палаючу машину до цієї висоти і зберегти невинні життя… Їм це вдалось ціною власних життів! – зазначив біля пам’ятного «Янгола» Олександр Голодюк, заступник командувача ОС. – А бойові побратими загиблих пілотів сьогодні над місцем їхньої загибелі зробили в небі коло останньої шани екіпажу Могилка… Слава Героям!

А двоюрідний брат Героя України і випускника 23-ї Вінницької школи Владислав Рой додав:

– 6-го червня біля могили Кості в Пироговому зберуться лише рідні та близькі люди, щоб пом’янути хлопців у цей скорботний для всієї Вінниці та України день… Спочивай, братику! — зазначив Влад. — Помолімось за Костю і його екіпаж ескадрильї «Блакитна стежа» — оператора Сергія Камінського, борттехніка Павла Дришлюка, механіка Олексія Потапенка і радиста Володимира Момота, що свідомо пішли на самопожертву чотири роки тому в небі над Слов’янськом… Вони знали про смертельну небезпеку, втрачали дорогоцінні секунди, коли ще можливо було врятуватися, але відвели літак від міста… Дякуємо за цей подвиг!

Сергій Годун

Від редакції. Просимо всіх небайдужих жителів Вінниччини згадати подвиг Героя України, вінничанина Костянтина Могилка та його екіпажу. Вони врятували місто ціною власного життя.