5 червня офіційна делегація Вінниччини в побратимському Кельце взяла участь в офіційних святкових заходах з нагоди 20-ї річниці створення воєводства. На урочисті збори до воєводства в цей день приїхав президент Республіки Польща (1995-2005 рр.)

Олександр Квасьневський, депутати Європарламенту, Сейму, Сейміку воєводства всіх скликань, всі колишні маршалки та голови Сейміку, почесні гості та молодих лідери регіону. – Чи можна словами передати ті почуття, які є у нас, українців, до нашого братського польського народу. Думаю, що ні, тому що багато лежить у наших серцях. І сьогодні наші серця б’ються в унісон. Сьогодні ми є разом як ніколи., – зазначив у своєму вітальному слові до жителів сьвєнтокшиської землі Валерій Коровій.

– І можливо, наш девіз «Два регіони – одне серце» свідчить про те, що наша співпраця триватиме ще 100 років. І я, як голова Вінницької області, ніколи не забуду важкий грудень 2014 року, коли тут, у Кельце, були українські прапори, коли ми отримали медикаменти, як допомогу для наших військових на Сході України, і коли ми відкрили ящики з допомогою і побачили на них дитячі малюнки. Сльози з’явились на очах військових і багатьох, хто бачив смерть. Україна змінюється і попри все рухається вперед. Я хочу, щоб ви знали, ми з вами, ми вас любимо, ми цінуємо нашу співпрацю. Зі святом вас, наші дорогі, сердечні друзі!». Крім того, під час святкових заходів відбулась зустріч офіційної делегації із Маршалком Адамом Ярубасом і Віце-Маршалком Сьвєнтокшиського воєводства Яном Мачков’яком, в рамках якої було обговорено реалізацію спільних заходів, присвячених 60-й річниці співпраці Вінницької області і побратимського Кельце. А також організаційні питання оздоровлення 20 дітей з Вінниччини, батьки яких брали в АТО на Донбасі.