За підтримки агроіндустріального холдингу МХП на Вінниччині вдруге пройшов унікальний триденний нон-стоп фестиваль під відкритим небом OPERAFEST TULCHYN-2018, який зібрав гостей зі всієї України. Ексклюзивні постановки за участю зірок світової опери, яскраві селфі-зони, приголомшливі арт-простори, нічні кінопокази, вогняні та 3D-mapping show, пункти продажу різноманітних смаколиків — сюрпризів цього року організатори приготували чимало. 

МХП вдруге виступив генеральним спонсором OPERAFEST TULCHYN-2018.Компанія, як представник соціально відповідального бізнесу, приділяє значну увагу суспільно важливим, корисним проектам, що ведуть до покращення рівня життя як окремих громад, так і країни в цілому. OPERAFEST TULCHYN — саме такий проект, реалізація якого привертає увагу світової оперної спільноти та прихильників мистецтва до міста Тульчин Вінницької області. Захід сприяє розвитку туризму, а також підвищує цінність історико-культурного надбання регіону.

Грандіозний ІІ Міжнародний оперний фестиваль під відкритим небом OPERAFEST TULCHYN-2018 проходив  8-10 червня у «подільському Версалі» — Палаці Потоцьких у Тульчині. Цій події немає аналогів в Україні. Цьогоріч фестиваль зібрав понад 40 тис. глядачів та очолив ТОП культурних подій року за версіями більшості незалежних ЗМІ Вінниччини та України. Гості заходу отримали виняткову нагоду побачити сучасну оперу у всій її розмаїтості та пересвідчитись, що в нових інтерпретаціях вона захоплює ще більше. Загалом у заході взяли участь понад 50 танцюристів, 30 солістів з Німеччини, Австрії, США та України, 300 оркестрантів, 180 учасників хорових колективів та 4 всесвітньовідомих диригенти.

«МХП вдруге підтримує організацію OPERAFEST TULCHYN. Висока суспільна мета, яку переслідують організатори фестивалю, спрямована на розвиток краю, що відповідає цілям соціальних ініціатив холдингу. Це проект, у якому компанія бачить потенціал, тому було прийнято рішення підтримати OPERAFEST TULCHYN і цьогоріч. Торік сума вкладень холдингу склала понад 1 млн грн. У 2018 році ми збільшили фінансування до майже 2,5 млн грн. Тульчинський район — пріоритетний для МХП, адже тут розташовані виробничі потужності компанії. Завдяки таким ініціативам українці можуть відкривати для себе мальовничі куточки нашої країни і знайомитися з новими оперними жанрами», — зауважила Ксенія Прожогіна, директор департаменту управління персоналом і комунікацій МХП.

Протягом трьох днів під відкритим небом глядачі переглянули 8 ексклюзивних постановок всесвітньовідомих оперних шедеврів. Учасники грандіозного фестивалю змогли долучитися до високого мистецтва, пізнати магію класичної опери, насолодитися динамічністю сучасних мюзиклів та красою неймовірних постановок у виконанні європейських, американських та вітчизняних зірок оперної сцени.

Місце проведення фестивалю — одне із семи чудес Вінниччини. Його обрано не випадково, адже в XVIII-XIX століттях Палац Потоцьких у Тульчині був осередком бурхливого культурного життя. Власний симфонічний оркестр, оперна і балетна трупи щороку збирали на прем’єрні постановки вельмож того часу. А тепер щороку сюди з’їжджаються десятки тисяч людей, спраглих до нових культурних вражень.На час проведення OPERAFEST TULCHYN-2018 парк Палацу Потоцьких став креативним арт-простором з комфортними зонами для відпочинку. Також учасники заходу куштували смаколики та прохолодні напої. На території проведення фестивалю МХП облаштував пункт продажу з продукцією власного виробництва «Апетитна», де гості ласували смачними стравами, не пропускаючи жодного дійства.

«Підприємства МХП і компанія загалом активно долучаються до соціально важливих проектів у регіонах своєї присутності. Лише торік сума інвестицій нашого холдингу на підтримку громад склала понад 110 млн грн. Зокрема, на культурні та спортивні заходи по всій Україні було надано 10 млн грн. Підтримка МХП системна та охоплює усі сфери та категорії людей. Ми бачимо перспективу в розвитку регіонів і всяк сприятимемо цьому», — зазначила Ксенія Прожогіна.

Фестиваль привертає увагу світової оперної спільноти, туристів та прихильників мистецтва до міста Тульчин Вінницької області. ОPERAFEST TULCHYN — це ще один крок до розвитку сучасної європейської України, формування національної культури та сприйняття українців як талановитої і культурно багатої нації. Підтримка проекту з боку МХП є одним з векторів соціально відповідальної роботи задля розвитку України і поповнення її культурного надбання.