– Близько 4.30 до поліції надійшло повідомлення від жительки села Жабелівка про те, що у власному будинку виявлений мертвим її сусід, — каже т.в.о. начальника Головного управління Нацполіції у Вінницькій області Олександр Цимбалюк. — Слідчо-оперативна група, яка виїхала на виклик, на шиї та  спині 57-річного потерпілого виявила проникаючі ножові поранення. Підозри поліцейських щодо вбивства чоловіка впали на його 51-річну дружину.

Спочатку вона відмовлялась від будь-яких показів, але вилучені слідчими на місці злочину речові докази змусили її зізнатися у вчиненому. Попередньо встановлено, що ввечері між подружжям раптово виник конфлікт, під час якого жінка кухонним ножем завдала смертельних ножових поранень чоловіку. Про те, що сталось у родині, правопорушниця ранком розповіла сусідці. Відкрито кримінальне провадження за фактом «умисне вбивство». Підозрюваній загрожує до 15 років позбавлення волі.

У селі люди шоковані інцидентом, адже подружжя в парі мирно прожило понад 30 років. Кажуть: у всьому винне безгрошів’я.

– Лариса та Павло трудились у колгоспі довгий час. Та після розвалу господарства перевелись до Вінниці на роботу. Чоловік до останнього дня життя працював водієм вантажівки. Дружина в минулому році отримала важкий перелом ноги та довгий час була на реабілітації, — кажуть у сільській раді. — Потребувала операції, на яку бракувало коштів. Скоріш за все, скрутне матеріальне становище і стало причиною смерті Павла. Наразі його дружина перебуває у СІЗО. У подружжя залишилось двоє дітей. Саме вони і хоронили тата…

Віталіна Володимирова