Ми вже писали про те, що наприкінці квітня у Калинівці під час засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки ухвалили рішення про тимчасове призупинення підривів на місці тих боєприпасів, які не можна відтранспортувати.

Причиною стала пожежа в Балаклії, яка виникла на арсеналі. Вона спричинила детонацію вибухонебезпечних предметів на незачищеній технічній території.

Та вже з 12 червня сапери знову взялись за знешкодження залишків вибухових предметів, котрі через їхню небезпеку не можна вивезти із території. Про це заявив командир військової частини А1119 підполковник Микола Батюк у своєму листі на адресу голови Калинівської райдержадміністрації. Відомо, що заходи відбуватимуться щодня, крім вихідних та святкових днів, з 12.00 до 15.00. За словами керівництва арсеналу, загрози життю та здоров’ю вони не завдаватимуть.

Втім, цій новині не надто радіють мешканці Павлівки та Медвідки. Бо місяць тому під час нашого відрядження вони демонстрували вікна, які через цьогорічні підриви стали вкриватись тріщинами. І будинки, що теж до кінця не відремонтовані, потерпають. Хто компенсуватиме збитки — ніхто не каже.

Валентина Лісова