Від своєї підлеглої він вимагав 500 доларів за невжиття заходів щодо її звільнення із займаної посади. Тож жінці нічого не залишалось як звернутись до відповідних органів. Керівника затримали у робочому кабінеті «на гарячому» та вилучили п’ять мічених зелених купюр. Кримінальне провадження відкрите за ч. 3 ст. 368 КК України. 11 червня Вінницьким міським судом затриманого відсторонено від посади на два місяці та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 52860 гривень.

Як вдалось з’ясувати нашому кореспонденту, мова йде про начальника обласного бюро судово-медичної експертизи Олега Щеглова. Більше року тому проти нього було відкрите кримінальне провадження за те, що хотів покласти до власної кишені 10 тисяч гривень за «потрібний» висновок експертизи. Справа досі у суді, і поки рішення немає. Сам лікар тоді звинувачення відкидав.

– Тоді я перебував в Києві на курсах і офіційно свої обов’язки не виконував. За два місяці у слідства нічого нового не з’явилося. На цю посаду мене призначили в липні 2016-го, незважаючи на опір старого керівництва. Саме його я вважаю причетним до змови щодо мене.

Нині телефон Олега Щеглова вимкнений, тож за коментарем ми звернулись до директора департаменту охорони здоров’я ОДА Людмили Грабович.

– Так, про ситуацію мені відомо. Надсилали інформацію з «Ютуб», яку я бачила. І знаю, що в п’ятницю та суботу Олег Щеглов знаходився в кардіоцентрі, бо йому стало зле. Поки що нам ніхто жодного листа не писав і не телефонував. Нині обов’язки Олега Щеглова виконує інша людина. Якщо підтвердиться вина керівника у даному злочині, то я доповім обласному керівництву. Що вирішать ОДА та обласна рада, те й будемо робити.

Валентина Лісова