Місто розділилось на два табори. Мер Жмеринки Анатолій Кушнір, повноваження якого достроково припинили депутати близько місяця тому, буде відстоювати свою правоту через служителів Феміди. Установче засідання має відбутись 20 червня. Про це він повідомив нашому виданню.

– Я та представники виконавчого комітету звернулись до Вінницького обласного окружного адміністративного суду із заявою про незаконне скликання сесії міської ради і відсторонення з посади. Вважаю, що у цьому випадку порушені норми закону, тому що про скликання сесії дає розпорядження тільки міський голова. В разі, якщо я безпідставно протягом двох тижнів відмовляюсь її скликати, тоді сесію може проводити секретар або головуючий. В даному випадку ці норми не були порушені. І не було підтверджено такої негайності про скликання позачергової сесії про звіт заступників міського голови.

На запитання, чим зараз займається Анатолій Кушнір, він відповів так:

– До мерії не ходжу, бо мене туди особливо не впускають. Також у мене відібрали кабінет, і нині там сидить секретар Юрій Світлак. Але роботи вистачає. Спілкуюсь із громадою, займаюсь юридичними питаннями, політичними контактами із політичними діячами.

Нагадаємо, 22 травня на сесії Жмеринської міської ради 26 депутатів із 35 проголосували за дострокове припинення повноважень міського голови Жмеринки Анатолія Кушніра. На думку більшості депутатів, ним не забезпечується здійснення наданих йому повноважень. Депутати також хотіли заслухати звіт першого заступника міського голови Жмеринки Олександра Фурмана про його роботу, але він на сесію не з’явився. Депутати проголосували за його відставку. Вимагали її з грудня минулого року, коли він побив колегу Ольгу Пащук..

Віталіна Володимирова