Як і багатьох звичайних обивателів мене вже давно нервує «піклування» держави за своїх громадян, які скоро будуть оплачувати підвищенні в надцять разів тарифи за користування газом, не враховуючи того, що вкотре вже сталося підвещення тарифів на електроенергію та воду. Звичайно, владі потрібно б було задуматись над своїми вчинками, бо не відомо чи ще довго буде терпіти подібну поведінку народ. Мабуть ще довго, а може й ні. Як відомо терпець в українців довгий, але раптово обривається, а потім розпочинається страшна війна всіх проти всіх, де вже ніхто не розибирається хто правий, а хто винен. Тут слід би згадати слова О. С. Пушкіна: «Не дай Бог увидеть бунт – бессмысленный и беспощадный!»

Не бояться чиновники народного гніву, не бояться, а жаль, бо терпець вже ось-ось увірветься, а слід би, бо ніхто не втече, ніхто не заховається!

До таких висновків мене привів вчорашній випадок поборів з людей грошей за перевірку стану вентиляційних щахт в житлових будинках хлопчиками із організації «ПАТ Вінниця газ». Так ось, якраз вчора ці особи з’явились в Теплику і прийнялись за роботу. Можливо начальство «ПАТ Вінниця газ» й дало молодикам наказ перевітити стан вентиляції в хатах тепличан, можливо. І все б нічого, але сталося те, що часто вібувається в нашому житті. Отримавши подібні повноваження пихи у хлопчиків додалося, і тут «…Остапа понесло!». Грабіжники в формі працівників газової служби почали вдиратися до хатів і вимагати в людей гроші тільки готівкою. Мова про те, що оплата буде здійснена при наявності чека в банку не приймалась. Остапи починали погрожувати відключенням газу і ще багато чим. Зрозуміло, що люди велися на подібне шахрайство. Не знаючи законів і боячись мати справу з газопостачальниками люди віддавали часто останні копійки, і «складальники податі» дуже добре поживились, бо клали вони гроші в свою кишеню не тільки в Теплику, але й в селах району. Та як з’ясувалось, таких прав новоявлені дружинники не мали. Ось витримка із листа, якого мені надіслав Центр обслуговування клієнтів компанії «Вінницягаз»:

«Тема: Безпека експлуатації газових приладів

Відповідь:

Добрий день, шановний клієнт!

Так, перевірка і прочищення димових і вентиляційних каналів повинні виконуватися спеціалізованою організацією, яка має дозвіл на виконання цих робіт.

Такого дозволу ПАТ «Вінницягаз» не має, тому перевірку і прочищення димвентканалів здійснюють інші організації. Вартість робіт вони встановлюють самостійно.

З повагою,
Центр обслуговування клієнтів».

Для тих, хто ще не зрозумів. За перевірку стану вентиляції господар житла нічого не платить! Оплата відбувається лише після того, як працівники обслуговуючої вас організації виконали якусь роботу, наприклад, прочистили димветканал. Увага! Оплата відбувається тільки через банк. Будьте ласкаві, запам’ятайте! Працівники газової контори не мають права брати у вас гроші готівкою!

Анатолій Сумішевський