На цей раз у поле зоре депутатів обласної ради, відомих своєю схильністю до «розпилювання» комунального майна, потрапило управління спільної комунальної власності Вінницької облради. Вони вирішили винести це питання на чергову сесію.

Чому це дієздатне та наповнююче бюджет управління вирішили поділити, можна здогадатись. Якщо частину комунального обласного нерухомого майна, яке здебільшого знаходиться в центрі Вінниці, віддати на інший баланс, то і вирвати його з цієї самої нашої спільної  власності буде набагато простіше. Адже, на відміну від обласної ради, у міській консенсус між депутатами знаходиться набагато легше.

По суті, у Вінниці вже майже нічого «пиляти» з нерухомості, крім обласної комуналки. А вона так вигідно розташована у центрі міста і коштує зараз копійки. Це щось на зразок двох міських бібліотек, які уже не наші. Так само заберуть спритні рішали все те, що заробляє гроші для бюджету, як свого часу вже відкусили обласні комунальні аптеки.

Можливо, депутатам обласної ради на черговій сесії варто добре подумати, чи потрібно ділити та знищувати? Адже будували всією громадою, а грошики підуть не в бюджет, а в кишеньку хитрим спритникам.

Григорій Ситник