Цікаво, що це сталось буквально за декілька кроків від вулиці Соборної, де поруч облдержадміністрація, купа інших установ та крамниць, де скрізь камери й охорона. Втім, схоже, що палія чи паліїв це не зупинило. Однак, саме камери першими й зафільмували зухвалий злочин… До речі, у Вінниці це вже не перший випадок, коли підпалюють чи іншим шляхом знищують крамниці та інші установи…

– Надзвичайна подія сталась о 3.18 7 червня. За записами видно, як людина вибігає з приміщення крамниці по вулиці Артинова. Далі стався спалах та пожежа, — повідомили у прес-службі муніципальної поліції м. Вінниці. — На місце терміново було викликано поліцію та рятувальників. Згодом слідчі у нас брали ці записи задля розслідування обставин злочину.

Як розповіли рятувальники, на виклик виїхали відразу вісім бійців. Через сильне задимлення — бо ж горіли легкозаймисті тканини – рятувальники працювали у апаратах захисту дихання. Вже за десять хвилин після виклику пожежу ліквідували. Втім, вогонь таки знищив та пошкодив 50 квадратних метрів внутрішнього оздоблення та товар. Збитки від «НП» ще підраховуються. Але найголовніше, що бійцям вдалось вберегти від пожежі сусідні крамниці та й сам будинок… Про причини пожежі кажуть — підпал, у приміщенні був розлитий бензин, запах якого добре відчувався, та знайдені інші характерні засоби.

Нині крамниця не працює… Лише й досі видимі сліди пожежі.

А от у прес-службі обласної поліції повідомили лише, що розпочате кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 ККУ (умисне знищення або пошкодження майна). За таке правопорушення передбачене покарання до 10 років позбавлення волі. За вельми скупими офіційними даними правоохоронців, підпал стався близько третьої години. Перебіг слідчих дій не коментують.

Редакція готова вислухати інші точки зору на цю ситуацію.