У ньому наш земляк закликав не дати Росії можливості відбілити себе через футбольні змагання, не вірити тим, хто вбиває українців, а також підтримати Олега Сенцова в його боротьбі.

– Росія використовує вашу любов до футболу, аби відбілити себе. Або вам здалося, що це цивілізована країна. Але не можна вірити їй. Бо це країна, яка порушує всі світові домовленості, захоплює території, розпочинає війни, – заявив Сергій Собко. — Поки ви будете дивитися футбольні матчі, вона продовжить вбивати українців на Донбасі, як вона робить це вже п’ятий рік поспіль, розв’язавши підлу війну проти України. Вона продовжить брехати, що не має стосунку ані до збиття «Боїнгу МН17», ані до вбивств критиків Кремля, що її військ немає в Україні та Сирії, що вона не втручається у вибори в інших країнах. Вона продовжить знущатися над людською гідністю, утримуючи у в’язницях сотні політв’язнів, з яких 68 – українці. Три тижні тому один з них, Олег Сенцов оголосив голодування, вимагаючи звільнити всіх політв’язнів. Троє інших вже голодують разом із ним. У Росії немає ніякої чесної гри. Росія вбиває і бреше. Підтримайте Олега, і разом ми примусимо її грати за правилами.

Відомо, що текст звернення полковник Сергій Собко готував спільно із прес-службою бригади. Записували його спільно із активістами кінематографу.

Відомо, що на чемпіонат світу з футболу, який відбудеться у Росії, розкупили квитки 6 тисяч українців. Із яких саме регіонів — у ФІФА не уточнюють. Поїде до Росії і вінничанин Дмитро, який просить не афішувати його прізвища.

– Я – вболівальник із десятирічним стажем. Майже рік чекав цієї події. Адже до Росії з’їдуться найкращі та найсильніші команди світу. Вважаю, що футбол має бути поза політикою. Тому готовий пожертвувати своєю свободою заради цього… Це вище від мене.

А що думаєте ви, шановні читачі? Чекаємо ваших листів на адресу редакції.

Віталіна Володимирова