Тож поки небезпечного собаку шукають… Востаннє його бачили біля Соболівки і викликали мисливців. Та поки ті приїхали, пес втік.

– Все почалось 28 травня, коли вранці до одного із домогосподарств забігла собака і кинулась на корову, яку тільки вигнали із хліва. У тварини з рота текла кров. Жінка закричала, і пес втік. Голими руками вона стала витирати кров на корові, промивала ранки. Після цього усій домашній худобі та людям довелось пройти вакцинацію. Крім того, були й інші випадки, але тварина людей не чіпала. Скажений пес загриз цуценя та покусав кота, а в іншого сусіда — шість курей і три качки. Мертву птицю спалили,  — розповідають мешканці Шиманівки. — Звідки цей пес у нас взявся — невідомо. Але його бачили у сусідніх селах. Це порода лайка. Вона навчена командам. Можливо, вона загубилась і дуже голодна.

Районні ветеринари поки утримуються із заявами про те, що собака скажена. Це можуть підтвердити лише у лабораторії.

А ось мальовниче село Деребчин, що на Шаргородщині, тероризують не пси, а скажені борсуки. Їхніми жертвами стали домашні тварини та  люди.

– Того дня ми з родиною пасли корів. Помітили, що з посадки щось виходить. Разом із мамою та малим підійшли ближче. Думали, що тварина мирна. А вона стала бігати між худобою, – каже місцева мешканка Ірина Кучер. — Корови до неї рогами, а вона вчепилась одній за ногу. Мама палицею махнула, щоб відігнати борсука, але він кинувся її кусати. Тоді вже я стала лупцювати його по морді, але жодної реакції не було. В результаті борсук покусав мамі обидві руки і ноги та втік. Ми негайно викликали «швидку допомогу». Зараз мама отримує необхідне лікування.

Віталіна Володимирова