Вінниця – це місто, яке активно розвивається, але кожне місто – це люди, завдяки яким відбуваються певні події, завдяки яким життя стає більш комфортним, люди – привітнішими, а суспільство – добрішим. Серед небайдужих вінничан, які не можуть стояти осторонь чужих проблем, хочеться відзначити Людмилу Станіславенко.

Депутатка обласної ради, голова БФ Людмила Анатоліївна –жінка, девіз якої: ні дня без добрих справ. За її сприяння в місті та області проходять десятки благодійних акцій, а суми, зібрані під час подібних заходів, вражають і складають значний внесок у вирішення проблемних питань.

Благодійний фонд, заснований Людмилою Станіславенко, має безліч відзнак, нагород та орденів, а його президент цього річ стала володаркою титулу «Місіс Благодійність». Нагороду вінничанка з активною життєвою позицією отримала під час фіналу конкурсу краси «Місіс Вінниця». Проект, перш за все, був благодійним заходом, який мав на меті звернути увагу містян на проблемні питання громади та проблеми військовослужбовців, які боронять нашу державу на Сході.

– Людмило Анатоліївно, окрім того, що ви проводите благодійні акції, ви активно долучаєтесь до заходів організованих іншими. Як обираєте проекти, які будете підтримувати?

– Я переконана в тому, що лише разом ми зможемо змінити нашу країну. Звичайно, потрібно починати з себе, проте без підтримки іноді буває складно. Для мене надійною опорою є моя родина, яка допомагає мені у всіх моїх починаннях. Організовуючи заходи, я розумію усю відповідальність та об’єм робіт. Тому коли до мене приходять з пропозицією посприяти у проведенні чи долучитись до організації гарної справи, із задоволенням берусь за таку роботу. Я намагаюсь допомагати усім, хто приходить до мене й потребує цього.

Конкурс краси «Місіс Вінниця» — захід, який я просто не мала права проігнорувати. Адже його головна місія – це придбання автомобіля для військовослужбовців та вирішення суспільно важливих питань. Спершу більшість містян сприймали його, як і решту подібних конкурсів. Проте після того, як ми спільно з зірковим десантом передали на фронт реанімобіль «Місіс Рятівниця» й озвучили соціальні проекти, які реалізовуватимуться впродовж року – люди подивились на нашу акцію інакше.

Людмила Станіславенко розповіла, що за результатами презентації учасницями проектів вона обрала ті, які вирішують найпроблемніші питання сьогодення.

– Спершу ми планували, що втілюватимемо в життя лише один проект. Конкурсантки відповідально підійшли до даного завдання й акцентували свою увагу на проблемних питаннях, вирішення яких потребує нового та сучасного підходу. Тому, самі розумієте, обрати було надзвичайно важко, кожен з них важливий і має право на життя. Взагалі я твердо переконана, що в цьому конкурсі немає переможців та переможених.

Впродовж року я разом з дівчатами реалізуватиму цілий ряд проектів. Зокрема ми допомагатимемо родинам бійців антитерористичної операції. Серед проблем, про які не говорять сьогодні, можна відзначити велику кількість розлучень. У рамках проекту фахівців допомагатимуть родинам гармонізувати стосунки та емоційний стан подружжя.

Ми підготуємо низку заходів для дружин бійців, їхніх матерів та дітей.

Олена Баранова