Незважаючи на грозу, вчора ввечері близько двадцяти  вінницьких активістів, серед яких були  представники Національного корпусу та депутат облради свободівець Андрій Вигонюк   зібрались біля одного із ресторанів у центрі міста. Із собою принесли плакати, футбольні м’ячі із шипами та банку свинячої крові. Таким чином люди вирішили висловити свій протест проти показу футбольних матчів чемпіонату світу, що нині проходить у Росії.

– Про те, що вінницький ресторан транслюватиме онлайн-матч із ворожої країни, я дізналась від знайомого. Ми навіть передзвонили до адміністрації закладу і нам це підтвердили. На наше питання, чи знають вони, що саме цього дня чотири роки тому був збитий український літак “ІЛ-76” і тоді полягло 49 воїнів, ніхто уваги не звертав, -каже активістка Таїса Гайда. –  І І те, що 15 червня у Вінниці хоронять добровольця, теж не переконало адміністрацію змінити позицію. То ж ми примусово вирішили навчити патріотизму цей ресторан. Бо виходить так, що де тільки можна ми  закликаємо весь світ бойкотувати цей чемпіонат, а самі у себе рекламуємо. Більш того, це не якийсь вирішальний матч між двома світовими командами, а гра між збірними Росії та Саудівської Аравії.

Ще до початку акції протесту біля стін ресторану зібрались правоохоронці. Їх викликали представники закладу. Та, на щастя, сутичок того вечора не було. Кількох активістів керуючий закладу запросив всередину і заявив, що футбольний матч росіян та Саудівської Аравії вони не мали транслювати. А оголошення, яке люди знайшли на сторінці закладу у соцмережі, він назвав провокацією. Мовляв, сторінку зламали і вони будуть скаржитись в органи.  Перед вінничанинами представник закладу заявив, що має патріотичну позицію. То ж тепер і в майбутньому такого більше не повториться…

Подробиці читайте у газеті “33 канал”.

Фото Сергія Хіміча
Вікторія Снігур