Його оприлюднила нещодавно прес-служба Міністерства освіти та науки. При складанні цьогорічного рейтингу експерти брали до уваги сучасні тенденції розвитку університетів, окреслені Конференцією IREG-9: «Рейтинги і акредитація — дві дороги до однієї мети» та Конференцією міністрів освіти Європейського простору вищої освіти.

Згідно з висновками експертів і за кількістю набраних балів, найкращий серед вінницьких університетів — політехнічний — на 24 місці. Вінницький медуніверситет посів 26 сходинку, а ДонНУ ім. Василя Стуса — 27.

На 128 місці — Вінницький аграрний університет. І на 161 місці — Вінницький педагогічний.

А очолюють рейтинг, як і  минулого року, Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського та Київський національний університет імені Тараса Шевченка. КПІ ім.Сікорського отримав інтегральний показник діяльності – 84,74; КНУ ім.Шевченка – 80,59, а найближчий їхній конкурент – Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна – 48,95. П’ятірку кращих вишів за рейтингом «Топ-200 Україна-2018» закривають Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» з показником 44,70 та Національний університет «Львівська політехніка» з результатом 44,66.

Тим часом укладачі рейтингу підкреслюють, що, як і раніше, головним недоліком українських закладів вищої освіти є їхня недостатня інформаційна відкритість.

Ілона ВАЛЬТЕР