Вперше на Вінниччині у Козятинському районі на конкурсі талановитих дітей «Травневий зорепад-2018» здобув абсолютну перемогу у кількох номінаціях Дмитрій Мануілов із Махнівської школи. Десятикласник був найерудованішим у категоріях: «універсал», «кращий учень» та «кращий учасник художньої самодіяльності» і визнаний «Дитиною року-2018». Прізвище школяра-переможця нікого не здивувало, бо Дмитрій є постійним учасником предметних олімпіад. Призові перші місця здобував з української мови та літератури, англійської мови. Був переможцем у конкурсах ім. Петра Яцика та міжнародному літературно-мовному конкурсі ім. Т.Шевченка. Дмитрій займається спортом та музикою, зокрема є солістом ансамблю «Зорецвіт» та вокалістом шкільного хореографічного колективу «Водограй», які були переможцями на конкурсах Вінниці, Умані та Львові.

– Я, як і всі мої ровесники, люблю співи, танці, бокс та рок-музику. Якщо книжки, то щось загадкове. Люблю читати історичну та детективну літературу, але дуже обмаль на це часу, — каже переможець.

Здібності передалися Дмитрію генетично. По батьковій лінії всі чоловіки творчо обдаровані. Наприклад, дідусь чудово грає на гармошці, балалайці та мандоліні і гарно співає. Так само музичний хист мають дядьки, які ще й пишуть вірші.

Талант Дмитрія розвинула його мама — вчитель початкових класів з 35-річним стажем.

Вчителі Махнівської школи кажуть, що Дмитрій, як і його ровесники, має юнацький «бунтарський період». Проявляти себе як сильний та обдарований учень почав з 4-5 класу. Вже тоді його яскравий тенор прикрашав шкільні заходи та концерти, де він виконував різножанрові українські пісні. При цьому хлопець ще й хороша проста людина — ніколи не відмовляє в допомозі.

Попереду у Дмитрія Мануілова 11-й клас, після якого він планує здобути вищу освіту і стати перекладачем.