Історія, яка сталась кілька тижнів тому майже у центрі Вінниці, вражає своєю жорстокістю.

Того дня 23-річний Юрій Матвійчук з товаришем відпочивав у нічному клубі «Планета Мода-бар». Скоріш за все, між ним та іншими відвідувачами стався конфлікт. Через що — досі невідомо. А вже на вулиці закладу у хід пішли кулаки… Били хлопця жорстоко, не шкодуючи. Під ранок молодика із численними гематомами та травмами забрали до Вінницької лікарні №2. Весь цей час друзі потерпілого збирали кошти на його лікування.

У соцмережах активно обговорювали інцидент. Чимало нарікали і на охорону закладу. Мовляв, це вони так познущались над молодиком, а відповідатимуть крайні. Втім, як повідомили нам у прес-службі обласної поліції, до злочину виявились причетні інші особи. Із надійних джерел нам повідомили, що це мешканці Вінницьких Хуторів. Обидва вони не працюють. Серед них є спортсмен. Та цікаво те, що на їхніх білих сорочках бачили білі бейджики. То виходить, що вони неофіційно працюють в охороні закладу? На це та інші питання у правоохороних органах поки не відповідають через таємницю слідства.

20 травня близько четвертої години ночі біля одного з нічних клубів виникла бійка. В результаті 23-річного вінничанина з чисельними забоями та гематомами госпіталізовано. Слідчо-оперативна група Лівобережного відділення поліції провела першочергові слідчі дії. Оперативники затримали двох підозрюваних віком 18 та 23 роки. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

Та поки поліція встановлювала усіх учасників бійки й можливих свідків для з’ясування усіх обставин, стан Юрія лише погіршувався. 27 травня він помер, так і не вийшовши із коми. Відомо, що хлопець родом із Хмельницької області. Нещодавно лиш повернувся із армії. У Вінниці винаймав квартиру та мав дівчину. Матір загиблого дуже важко переносить трагедію, тож поки не готова спілкуватися із журналістами. Так само мовчать друзі та кохана.

Тим часом стало відомо про перекваліфікацію в зв’язку зі смертю Юрія Матвійчука. Підозрюваним обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Кажуть, що на суді нападники так і не визнали своєї провини і не вибачились перед рідними демобілізованого. Останні переживають, щоб у кінцевому результаті не зробили винуватцем Юрія. Мовляв, перебрав зайвого і нарвався…

Валентина Лісова