Вінницька «Нива» завершила сезон на третьому місці в групі «А» другої ліги чемпіонату України з футболу.

Які подальші плани і завдання команди – розповів віце-президент клубу Вадим Кудіяров. Також він прокоментував корупційний скандал, у якому нібито замішані «нивівці».

– За два сезони свого існування відроджена «Нива» стала бронзовим призером другої ліги. Це достатньо високе досягнення. Бо, нагадаю, перед цим чотири роки у Вінниці не існувало Великого футболу, була повністю зруйнована футбольна вертикаль, – починає розмову Вадим Кудіяров. — Коли команда «Нива» була відроджена на рівні майстрів, у нашому місті практично не було гравців із досвідом виступів серед професіоналів. А за два останні роки було виконано великий обсяг роботи задля підвищення рівня професіоналізму «Ниви». Поступово зростали й результати. Професійний клуб є свого роду «локомотивом» у просуванні розвитку футбольного господарства регіону. Услід за його розвитком підіймаються питання розвитку дитячого юнацького футболу, спортивної інфраструктури, будівництва стадіонів і футбольних полів.

Віце-президент «Ниви» висловлює вдячність усім, хто причетний до підйому флагмана вінницького футболу. В першу чергу – це почесний президент клубу Василь Вовк, керівництво обласної та міської влади.

– Також вдячні за підтримку вболівальникам, за натхненну гру – нашим футболістам. А особлива подяка – головному тренеру Денису Колчіну. Він – єдиний фахівець за два роки існування клубу, який виконав поставлене керівництвом завдання. Зокрема, під його орудою наш колектив посів заплановане третє місце. Тому Денис Колчін буде й надалі біля керма команди. Крім того, клуб готовий грати і на більш високому рівні. Зокрема у першій лізі чемпіонату України. Згідно з регламентом, «Нива» не може розраховувати на підвищення в класі вже цього сезону. Бо такі путівки отримували перші дві команди груп. Але один із клубів першої ліги може знятися із змагань. Такі чутки ходять. Якщо це станеться, то «Нива» має теоретичні шанси зайняти вакантне місце. Ми готові до цього кроку. Але «м’яч» поки що «на полі» Федерації футболу України і Професійної футбольної ліги, – додає Вадим Кудіяров. — Та приємно радує те, Вінниччина має славні традиції у футболі. І ми хочемо, щоб вони продовжувалися. Але сьогодні без підтримки громадськості, місцевої влади і бізнесу складно розраховувати на досягнення високих результатів. Тому закликаємо всіх об`єднати зусилля задля відродження слави вінницького футболу. Футбол – це вид спорту №1. А професійний футбольний клуб – це справжня візитка будь-якого міста та цілого регіону.

Щодо звинувачення з боку МВС України на адресу 35 футбольних клубів, нібито причетних до договірних матчів і де у списку була вінницька «Нива», Вадим Кудіяров думає так:

– Ми за чесний футбол. «Нива» неодноразово ставала жертвою суддівського свавілля. До того ж у списку, оприлюдненому МВС, ми чомусь не бачимо клубів, керівники яких мають конфлікт інтересів. Тобто обіймають високі посади у керівних органах українського футболу. Тому вважаємо ці звинувачення інструментом тиску на адресу названих команд.

Віталіна Трудько