– Фіскальна служба відкрита і цілком зрозуміла у своїх діях для бізнесу, — наголосив Руслан Осмоловський, начальник ГУ ДФС у Вінницькій області на прес-конференції 7 червня. — Сьогодні, згідно з постановою Кабміну, ліквідуються податкові інспекції. У складі обласної ДФС буде діяти 9 управлінь — Вінницьке, Немирівське, Гайсинське, Могилів-Подільське, Жмеринське, Козятинське, Крижопільське, Тростянецьке і Хмільницьке.

За 5 місяців до зведеного бюджету надійшло 5,1 млрд грн., до державного — 2,3 млрд, до місцевих — 2,8 млрд. Це на 575,5 мільйона гривень більше, ніж торік. Найбільші суми ПДВ до сплати декларують платники сільського, лісового та рибного господарств. Їхній внесок майже 45%. Серед них лідирує ТОВ «Хмільницьке», яке входить до концерну «Астарта-Київ» і щомісяця декларує 10-12 млн грн.

– Протягом 4-х років ми повернули бізнесменам 50 млн грн. переплат податку на прибуток. Перевірок стало менше. Тепер кожне підприємство знає строки своїх аудиторських перевірок. Немає заборгованості по відшкодуванню ПДВ. Адмініструємо до 1 млрд грн. щомісяця — 400 млн держбюджет і 600 млн місцевого бюджету, — відзначив Руслан Осмоловський. — Значну роль у наповненні місцевих бюджетів має децентралізація. У 2018-му громади додатково отримали 1, 9 млрд грн. (у порівнянні з 2014-м) і 2,2 млрд грн. єдиного соціального внеску. Але ці ресурси треба направляти на розвиток, а не класти гроші на депозити для нарахування відсотків.

Нині в області 57 мільйонерів, з них 11 отримали у минулому році прибуток більше 10 млн грн.