– У басейні місцевого санаторію для залізничників мали відбутись змагання дівчат із плавання. Аж коли дівчата-військові, офіцери, волонтери йшли туди територією закладу, зненацька з’явився чоловік. У футболці з комуністичними символами — серпом та молотом. Зухвало фотографував конкурсанток, робив селфі на їхньому фоні, вигукував образливі слова на їхню адресу та на адресу України… Ображав дівчат, дехто з яких приїхав на конкурс прямо з передової… Провокував бійку, але військові не піддались на провокацію. Викликали поліцію. Правоохоронці затримали його, — розповів свідок пригоди. — Ми чули, як він спокійно пояснював, що помічник машиніста зі Жмеринки, лікується тут. Але зовні він виглядає як спецназівець чи кадровий офіцер, а не простий трудяга-залізничник… Чи це не російський агент намагався зірвати конкурс або отримати потрібну інформацію?

Як повідомили у прес-службі обласної поліції, 30-річний чоловік пояснив, що сам родом зі Жмеринки, а футболку із комуністичними символами придбав через Інтернет і вперше одягнув. Тож не мав гадки, що її заборонено вдягати… Нині поліцією відкрито кримінальне провадження за ст. 436, ч. 1. За таке правопорушення передбачено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Тим часом, як стало відомо редакції з достовірних джерел, «НП» серйозно займаються СБУ та органи влади.

Але конкурс «Берегиня в погонах-2018» успішно відбувся. За його підсумками перемогла дівчина родом з Хмільника — 28-річна медична сестра відділення лікарсько-льотної експертизи ВМКЦ Центрального регіону старший солдат Світлана Кривіцька. Звання «Першої віце-міс» завоювала слухач Української військово-медичної академії молодший лейтенант м/с Вікторія Хухлей (м.Київ).

Звання «Віце-міс» вибороли Наталія Дугарь (старший сержант, медична сестра військового госпіталю м. Полтава (до речі, ця конкурсантка нагороджена орденом «За мужність ІІІ ступеня»), Тетяна Херсонська (капітан м/с з Центральної стоматологічної поліклініки м.Київ), Ганна Марчук (капітан м/с з військового госпіталя м. Чернівці). А ще одна конкурсантка із Вінницького військового шпиталю — Юлія Гуцал – стала переможницею у номінації «Міс Грація».