Останнім часом значної популярності набирають нестандартні рішення для організації міського простору. Однією з таких надзвичайно цікавих і креативних ідей є встановлення вуличних меблів. Це тимчасові конструкції з дерева створенні для споглядання місцевих краєвидів, відпочинку, які можуть слугувати альтернативою буденним лавкам. Також такі меблі покликанні урізноманітнити сірість і внести нотку креативу в життя міста.

Вперше вуличні меблі почали з’являтися на теренах України в великих містах, щоб зробити життя комфортнішим, а місцеві парки та сквери більш затишними.

Зазвичай такі конструкції виготовляють з деревини та покривають лаком, для того, щоб зберегти їх на більш тривалий час. Такі дерев’яні споруди, як правило, розміщують лише на літній період, у холодну пору року їх зберігають у теплому приміщенні.

Так, кілька тижнів тому, у нашому міському парку дозвілля та відпочинку, також закипіла робота над облаштуванням невеличкої площадки з вуличними меблями. Робота над створенням тимчасових конструкцій здійснювалася силами волонтерів проекту «Будуємо Україну Разом» та місцевих активістів, які долучалися до реалізації ідеї.

Також поруч із входом у міський парк планується створення муралу (малюнок на стіні). Об’єкт під майбутній арт-об’єкт – це стіна бувшої валяльної фабрики (вул. Буняковського).

Прес-служба Барської міської ради
Фото Ірини Рудик