Вчора на Майдані Незалежності у Києві правозахисники та родини полонених українських військовослужбовців провели акцію «Червона картка для Путіна» (#RedCard4Putin). У ній взяла участь  і  Катерина Глондар з Крижополя – дружина полонененого  кропивницького спецпризначенця Сергія Глондара , який більше трьох років є заручниками так званої “ДНР”. Чоловік досі жодного разу не бачив свою молодшу донечку, яка народилась уже після того як його взяли у полон біля Дебальцево.

– В той час, як Росія приймає чемпіонат світу з футболу, ми вкотре провели акцію на підтримку полонених. Наші чоловіки утримуються вже більше 3-х років невідомо в яких умовах, без права на дзвінок, на листи. Четвертий рік ми закликаємо європейську спільноту та й увесь світ звернути увагу на підле порушення Росією в центрі Європи прав і свобод українців, – заявила наша землячка Катерина Глондар. –  Четвертий рік ми чекаємо дива, чекаємо поки спільнота все ж таки покаже червону картку Путіну. А Росія в цей час, під час ЧС, всіляко намагається показати люб’язність, людяність, гуманність, забувши при цьому про своїх. Про тих, кого наша країна готова віддати. Віримо, що все таки справедливість переможе. Свободу полоненим і червона картка Путіну! Всесвітній бойкот Чемпіонату світу з футболу 2018! Сподіваюся, що найближчим часом пекло полону закінчиться для всіх нас.

Додамо, що востаннє  обмін заручниками між Києвом та «ЛДНР» відбувся наприкінці грудня 2017 року. На даний час у полоні бойовиків перебувають 108 осіб. Але це лише офіційні цифри. Зрозуміло, що вони у рази більші…

Вікторія Снігур