Хочете послухати шедеври класичної музики? Тепер це просто — знайшли в Інтернеті український сайт UA: КЛАСИЧНА МУЗИКА — і насолоджуйтесь! В Україні запустили новий музичний проект, який містить 125 аудіозаписів відомих композиторів з фонду Суспільного радіомовлення. Композиції безкоштовно доступні онлайн.

До переліку увійшли твори Леонтовича, Скорика, Лисенка, Бетховена, Чайковського, Шостаковича, Хачатуряна, Дебюсі, Баха, Шопена, Моцарта, Штрауса, Вівальді, Бізе, Гріга, Офенбаха, Верді, Вагнера, Брамса, Мусоргського, Рахманінова, Римського-Корсакова та багатьох інших композиторів.

Всі композиції записані у різні роки різними виконавцями та оцифровані в єдину базу. Для зручності поруч із кожним треком розміщена доступна інформація з деталями про оркестр або музиканта-виконавця. Наприклад, “Угорські танці” Брамса виконує Лондонський фестивальний оркестр, оперу Бізе “Кармен” – Оксфордський симфонічний оркестр, “Пори року” Вівальді — оркестр м. Сан-Марко (Італія) тощо.

Класична музика — це скарб, який людство збирало протягом тисячоліть! Щоб вона була доступною будь-де і будь-коли, ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” планує запуск безкоштовних додатків до смартфонів.