Минулого четверга близько 13.30 у міжнародному аеропорту «Бориспіль» затримали 55-річного вінничанина, який переправляв трьох громадянок України віком 22-23 років до борделю в одному із адміністративних районів Китаю.

– Правоохоронці встановили, що даний вінничанин особисто вербував молодих жінок, які потрапили у складні життєві ситуації, — повідомили у прес-службі поліції. — Під час зустрічей з ними «працедавець» розповідав про велику грошову винагороду за сексуальні послуги (65 доларів США за годину) та обіцяв забезпечення житлом і харчуванням. Для трьох мешканок Черкаської та Миколаївської областей зловмисник придбав авіаквитки та супроводив їх до аеропорту «Бориспіль». Зустріти їх у Китаї та доставити до борделю повинен був його знайомий.

На даний час вінничанин затриманий у порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

За фактом відкрите кримінальне провадження — торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Валентина Лісова