Державними службовцями, суддями, прокурорами, слідчими, адвокатами, нотаріусами, юристами в банках і компаніях, в установах України і в міжнародних організаціях — ООН, Міжнародній організації праці, Раді Європи, Європейському суді з прав людини, ОБСЄ, ЮНІСЕФ — працюють випускники соціально-правового факультету Національного університету «Одеська юридична академія».

Вивчення юридичних дисциплін тут поєднується із ґрунтовним вивченням економіки. Факультет готує бакалаврів і магістрів за державним замовленням та за кошти юридичних і фізичних осіб.

Знавці юриспруденції завжди тримають руку на пульсі сьогодення. На соціально-правовому факультеті запроваджено нові програми для бакалаврів та магістрів за спеціальністю «Право» в межах спеціалізації «Захист прав людини» — як юридичний механізм захисту прав людини та навичок практичної правозахисної діяльності.

Дуже важливо, що студенти соціально-правового факультету вивчають юридичні дисципліни англійською, французькою, німецькою та іспанською мовами! Тут виступають відомі вчені та юристи-практики зі США, Великобританії, Німеччини, Австрії, Швейцарії, Греції, Туреччини та інших країн з курсами лекцій з юридичних дисциплін іноземними мовами, після завершення яких слухачі отримують відповідні сертифікати.

Студенти соціально-правового факультету проходять учбову, виробничу та переддипломну практику в юридичних департаментах, судах, органах прокуратури, департаментах праці та соціальної політики органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, у Нацполіції, ДФС, СБУ, органах юстиції, у правоохоронних органах, нотаріаті, адвокатурі, юридичних компаніях та ін.

Під час навчання студенти соціально-правового факультету мають можливість стажуватись у провідних університетах, відомих юридичних фірмах Європи, США, Канади, урядових та неурядових міжнародних організаціях, а також в органах державної влади України (Верховній Раді України, Кабінеті Міністрів України, Міністерстві юстиції України, Міністерстві соціальної політики України та ін.).

Бездоганне знання юридичних дисциплін та вільне володіння іноземними мовами дають змогу випускникам соціально-правового факультету продовжити навчання у найкращих зарубіжних вищих юридичних навчальних закладах.

Студенти соціально-правового факультету беруть участь у програмах обміну студентами з провідними навчальними закладами Європи, США, Азії; у реалізації трансєвропейських освітньо-наукових проектів. Для них відкриті міжнародні конкурси з правознавства («Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition», «Telders International Moot Court Competition»).

Допомогу студентам у працевлаштуванні, стажуванні та проходженні практики надає Кар’єрний центр соціально-правового факультету, який вже понад п’ять років функціонує на факультеті.

Студенти соціально-правового факультету мешкають у комфортабельному гуртожитку №5, розташованому в самому центрі Одеси. Молодь займається не тільки науковою діяльністю, але й спортом, художньою самодіяльністю, участю в команді КВК, конкурсах краси, у газеті факультету «Соціум», інших культурно-масових заходах, які проводяться у межах факультету та університету.

Для вступників за спеціальністю «Право» ЗНО: українська мова та література; історія України; іноземна мова або математика.

Адреса: 65011 м. Одеса, вул. Рішельєвська, 28, каб. 1004. Тел. 0 (48) 717-86-88 (деканат соціально-правового факультету), 067-559-09-14 (декан соціально-правового факультету професор Чанишева Галина Іванівна).

Сайт: https://goo.gl/QJ97QU