18 червня співробітники Служби безпеки України та управління захисту економіки Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури затримали завідуючу відділенням Хмільницької  районної лікарні. Їй інкримінують отримання неправомірної вигоди.

– Оперативники спецслужби встановили, що лікар вимагала десять тисяч гривень від мешканки сусіднього району за організацію пологів, – повідомили у прес-групі УСБУ у Віницькій області. – Правоохоронці затримали зловмисницю на робочому місці під час отримання всієї суми хабара. Відкрито кримінальне провадження. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

У свою чергу, підозрювана та її рідні поки що коментувати ситуацію відмовляються. Мотивують це шоковим станом. Але знайомі із їхнього оточення ось що нам розповіли:

– Це все підстава і помста через чоловіка лікарки. Свого часу він після незаконного звільнення із держструктури зумів через суд повернутись на посаду директора. Це дуже розлютило районну владу, тож нині вона всіма методами намагається дискредитувати родину. Вже давно ходили розмови, що на її місце претендує інша особа, то й шукали варіанти, як це зробити.

Нині у соцмережах жителі Хмільника також активно обговорюють історію із хабаром. Одні кажуть, що і їм доводилось платити за пологи чималі кошти. Інші ж стали на захист лікарки.

Віталіна Володимирова