Днями правоохоронці у селі Кинашів Тульчинського району затримали жінку, яка займалась наркобізнесом.

У господарстві 49-річної Лариси виявили велику плантацію конопель. Проте сама жінка звинувачення відкидає. Мовляв, вирощувала рослини як косметичний засіб для обличчя.

Під час огляду господарства на городі даної жінки працівники поліції виявили 1053 рослини конопель. Отримавши ухвалу на санкціонований обшук, у її будинку поліцейські вилучили майже 10кг переробленого, подрібненого, готового для вживання наркотичного зілля. Воно сушилося на горищі хати, яке жінка якісно обладнала для такого «бізнесу». Крім того, знайшли обладнання для його переробки, електронні ваги, пакетики для фасування та інше, — розповів очільник ГУ НПУ Вінницької області Юрій Педос. — Відкрито кримінальне провадження. За злочин правопорушниці загрожує до 10 років із конфіскацією майна.

Тим часом у селі додають: затримана Лариса мешкала із чоловіком у добротному будинку. У подружжя є дорослий син. Раніше вони жили заможно, проте останні роки заборгували односельчанам кругленьку суму і не мали офіційної роботи. Можливо, саме  це змусило жінку піти на злочин.

Коли верстався номер газети, стало відомо про схожий інцидент у Теплицькому районі. У жителя Тополівки поліцейські вилучили понад 1600 кущів конопель. Чоловік виправдовувався, що має наркотичну залежність і вирощував заборонені рослини виключно для власного вживання. Йому загрожує до 7 років тюрми.

Віталіна Володимирова