– Ще з раннього дитинства любов до малювання мені прищеплював дідусь Феодосій Феофанович. Потім у віці 11 років пішла розвивати свої здібності у художню школу, де навчалася протягом 4 років. Але у подальшому житті моя доля склалась інакше. Закінчивши Вінницький політехнічний інститут, я призвалась до лав ЗС України, — каже Наталія. — Дитяча мрія стати художником відійшла на другий план. Почала знову писати аж у вересні минулого року, та за один рік плідної, творчої праці змогла створити 23 шедеври.

А вже навесні цьогоріч відбулася перша персональна виставка художниці у Будинку офіцерів. У створенні своїх полотен Наталія Жижко використовує техніку олійного живопису, їй близькі за своїми рисами реалізм та імпресіонізм. Вміння абстрагуватися від зовнішніх чинників допомогло у створенні картин. «Мені дуже хотілось справити враження на глядачів, підняти їм настрій, розбурхати їхню уяву».

Переглядаючи картини, можна відчути усю ту романтику природи, яку намагалася передати авторка, відчути затишок без зайвої міської метушні.

Цей живопис зайвий раз нагадує нам про те, як необхідно відчувати себе у гармонії з навколишнім світом. Виставка талановитої тиврівчанки триватиме до 27 червня.

Роман Єфременюк